Peluang Tambah Pendapatan Untuk Suri Rumah

2015-11-04

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.
Peluang Tambah Pendapatan Untuk Suri Rumah. Masa makan hari tu sembang-sembang dengan Haikal pengantin baru dalam pejabat saya. Dah bercuti dua minggu nampak berseri-seri pengantin ni. Suka aje bila orang usik dia dan bertanyakan pasai pengantin baru dan kahwin.

Alhamdulilah kawin juga dia dengan pasangan idaman hati. Dia bertanyakan saya, nak carikan kerja apa yang sesuai kat isteri dia kot-kot saya tahu. Dia risaukan isterinya tidak berapa mahir lagi dengan selok belok hidup bandar besar.
Peluang Tambah Pendapatan Untuk Suri Rumah
Peluang Tambah Pendapatan Untuk Suri Rumah
Sebagai kawan saya bagi cadangan kat Haikal supaya isteri dia biasakan diri dulu. Cari kerja yang dekat dengan dia juga agar mudah nak pergi dan balik kerja. Tak pun cari yang kerjanya dekat dengan rumah. Dia ada fikir nak suruh isteri dia buat kerja di rumah dulu. Sekarang kan ada banyak peluang kerja bagi menambah pendapatan untuk suri rumah. Jika begitu saya cadangkan isterinya buat kerja dalam Portal Jobdirumah. Alhamdulillah isterinya setuju, sebab rumah mereka ada internet. Jadi lagi mudah nak buat.

Haikal tanya macam mana nak buat kerja dalam portal jobdirumah tersebut. Saya cerita serba ringkas kat dia dan dia balik cerita kat isteri dia. Alhamdulillah semuanya berjalan dengan baik.

Saya ceritakan yang nak buat kerja dalam jobdiumah ni mudah aje. Tambah-tambah mereka baru kahwin, tak ada komitmen nak jaga anak lagi. Ramai aje suri rumah yang dah ada anak buat kerja dalam jobdirumah.

Cara Tambah Pendapatan Mudah Untuk Suri Rumah
Bagi anda yang juga bergelar suri rumah yang masih mencari peluang untuk buat kerja dari rumah boleh ikut panduan ini untuk tambah pendapatan dan meringankan beban kewangan keluarga anda.

1) Daftarkan diri anda dalam portal jobdirumah-->> Daftar Jobdirumah (klik sini)

2) Setelah daftar anda akan perolehi username dan password anda serta panduan bertulis dan video tutorial dari pihak jobdirumah. Baca dan lihat video tutorial tersebut sampai faham.

3) Mohon kerja yang anda dapat melalui email yang pihak jobdirumah hantar setiap hari. Setiap hari ada tak kurang 10 ribu kerja kosong yang boleh anda minta bersesuaian dengan kemahiran yang anda anda. Anda boleh lihat "contoh kerja jobdirumah" saya ini.

4) Setelah dapat kerja buat kerja atau tugasan tersebut dengan sebaiknya. Dah siap hantar tugasan tersebut kepada majikan anda tadi.

5) Setelah hantar anda akan mendapat bayaran atas kerja yang dibuat, tetapi jika mereka minta anda ubah, cuba baiki dan hantar semula. Setelah anda hantar mereka akan bagi bayaran untuk kerja yang anda buat tadi.

6) Ulang langkah 3 hingga 5 untuk kerja-kerja seterusnya. Rajin buat kerja bayaklah pendapatan sampingan yang akan anda perolehi.

Sedikit Nasihat Untuk Suri Rumah Yang Buat Jobdirumah
1) Bila dapat panduan bertulis dan video tutorial tu tengok dan baca sampai faham.

2) Bila dapat tugasan buat sebaik mungkin tugasan tersebut. Jika kerja yang anda buat bagus. Mereka akan cari anda untuk kerja-kerja seterusnya.

3) Buat kerja yang mudah dulu. Bagi anda mahir dengan cara kerja dalam jobdirumah. Dah ok baru buat untuk kerja-kerja yang susah yang bayaranya pun MAHAL juga.

4) Jika anda pandai cari, dapat kerja yang MUDAH dan MAHAL bayarannya.

5) Bersyukur dengan hasil yang anda dapat. Gunakan duit yang diperolehi dengan sebaiknya. Berjimat cermat juga yea.

Oklah, itu sahaja nasihat saya, zaman-zaman kenaikan kos sara hidup rasanya perlu sangat dimanfaatkan peluang tambah pendapatan untuk suri rumah ni. Boleh bantu-bantu meningkatkan taraf ekonomi keluarga juga.

Sememangnya ramai yang dah sertai jobdirumah. Ada yang buat kerja part time lepas waktu pejabat. Ada juga yang buat pada hari sabtu dan ahad. Tak terlupa juga para pelajar dan para penganggur pun buat kerja-kerja dalam jobdirumah. Matlamat mereka hanya satu, untuk menambahkan pendapatan sampingan dan meringankan beban kos sara hidup hari ini.

Jika anda nak tambah duit poket dengan jobdirumah. Boleh daftar disini-->> Daftar Jobdirumah.
Dapat hasil nanti belanja saya juga yea. Jom buat kerja!
Share

36 comments:

  1. Ada contoh yang Encik sendiri dah buat?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh tengok dalam contoh kerja jobdirumah yang saya sertakan dalam entri di atas.

      Delete
  2. Sebenarnya kakak teringin nak buat tapi masih tak terlaksana lagi. Siang di pejabat. Balik bila dah lepas ajar bebudak mengaji tu dah rasa letihnyaaa. Mungkin bila kakak dah pencen kot hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yea. Tak apa akak. Nanti ada masa dan nak tambah pendapatan boleh buat jobdirumah.

      Delete
    2. saya pun buat part time kakzakie, insyaAllah boleh, sekarang menanti saat terbaik hantar surat resign

      Delete
    3. Insyallah semoga dimudahkan urusan akak Raihanah. Ramai antara kita yang dari part time jadi full time kerja. Boleh cuba jobdirumah juga sebagai income tambahan.

      Delete
  3. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang menarik buat kerja dalam jobdirumah. Macam-macam kerja boleh buat di dalam ni untuk tambah pendapatan. Sama ada nak atau tak aje. Boleh cuba Hilmi.

      Delete
  4. Mmg berminat.... tapi tulah kena bersedia nak disoal siasat oleh boypren yang ada kat rumah tu hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ramai orang buat kerja jobdirumah. Boleh cuba untuk tambah pendapatan. Jika suri rumah lagi boleh buat. Buat pada masa lapang.

      Delete
  5. skrg semuanya dah mudah. nk dgn x nk buat je kan ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu.Sekarang ni suri rumah juga bekerjasama dalam mencari perbelanjaan tambahan untuk keluarga. Boleh cuba juga khai.

      Delete
  6. dok rumah je pun dah boleh buat duit..tak payah nak interview bagai dah boleh dapat kerja..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu. Banyak peluang jana pendapatan yang boleh buat di rumah. Boleh daftar dan buat jobdirumah akak.

      Delete
  7. kalu nk bt part time mmg kene baca betul2 ssbb nk bahagikan masa n tenaga tuh....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yea.betul tu. Masa lapang atau pun boleh buat jobdirumah. Banyak peluang buat duit dalam tu.

      Delete
  8. rajin dengan malas je,kan??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu. Ramai suri rumah tambah pendapatan dengan jobdirumah. Boleh cuba juga rohimah.

      Delete
  9. Peluang bisnis itu banyak, tapi menjadi sukses hanya dapat dihitung dengan jari. Semua harus dilandasi dengan ketekunan, konsistensi dan kerja keras

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu. Kena belajar insyallah boleh berjaya. Jika tak belajar susah nak buat juga. Boleh cuba panduan di atas.

      Delete
  10. amazing information. This is very inspiring

    ReplyDelete
  11. Every business is a service business. If you want to success, then your service must excellent

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yea. Must make a good service to success.

      Delete
  12. Nice article. Thanks for this post

    ReplyDelete
  13. Mengerjakan bisnis di rumah itu baik, akan tetapi anak adalah yang paling utama. Jangan sampai karena keenakan berbisnis, anak anda jadi tidak terawat dengan baik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yea. Betul tu. Kena pandai bahagi masa juga bila buat kerja dari rumah untuk suri rumah.

      Delete
  14. But the main thing for housewifes is how to treat your home so that it becomes heaven to therir family. About business? Well leave it to the husband..It is their job

    ReplyDelete
    Replies
    1. Housewife can help their husbands in earnings money.

      Delete
  15. Inspiring business. Let's ry it and earn money from it. Once you like, then your activity will rising up

    ReplyDelete
  16. buat job di rumah memang terbaik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu. Ianya boleh menambah pendapatan kita pada masa kos hidup yang semakin tinggi ini. Boleh cuba buat jobdirumah juga Raihan.

      Delete
  17. Ada teringin jugak nak cuba, cuma sawan je belum sampai haha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak apa. Nanti boleh cuba jika nak tambah-tambah pendapatan.

      Delete
  18. Tak berkesempatan nak join lagi... busy ngan kerja kat office... bila balik kerumah, tak mau pegang laptop lagi... fokus kat anak pulak...

    ReplyDelete

Terima kasih komen di sini.
PS: Diharap dapat menjaga tatasusila semasa memberi komen.
**Jangan tinggalkan link atau URL diruangan komen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2017 Pokok Manggis Depan Rumah
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah| Oh Panduan