JobDiRumah - Dapat Duit Poket Melalui JobdiRumah

2013-10-09

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.
Hari ini saya nak berkongsi peluang untuk MENJANA PENDAPATAN SECARA ONLINE DI RUMAH dengan program Jobdirumah.

jobdirumah.com
Jobdirumah.com

Mula-mula saya pun tidak percaya juga dengan program Jobdirumah ini. Takut dengan penipuan yang bermacam-macam di internet sekarang ini.Yea la,takut nanti duit kita keluar tetapi tidak mendapat hasil yang diinginkan.

Bagi yang belum pernah dengar mengenai Program Jobdirumah dan berasa sangsi dengan kesahihannya, hanya satu yang ingin saya nyatakan di sini.

” Jobdirumah adalah program buat duit yang boleh dipercayai dan terbukti berkesan MENJANA PENDAPATAN SECARA ONLINE DI RUMAH anda“.

Sebenarnya program Jobdirumah ini bukanlah program yang menipu, program Jobdirumah ini merupakan ahli Persatuan Usahawan Internet Malaysia (PUIM),yang didaftarkan atas nama Kliks Solution  yang merupakan pengurus kepada program Jobdirumah.com.

Persatuan Usahawan Internet Malaysia (PUIM)
Persatuan Usahawan Internet Malaysia (PUIM)

Bagaimana Job Di Rumah berfungsi?

Secara mudahnya, terdapat dua cara bagaimana kita boleh menjana wang melalui program Jobdirumah ini.

1)Mempromosikan program Jobdirumah kepada pengguna-pengguna lain terutamanya kepada mereka-mereka yang berminat untuk menjana pendapatan secara online.Caranya dengan mendaftar untuk menjadi ahli kepada program ini secara percuma disini -->> Jobdirumah.

2)Melakukan kerja-kerja yang terdapat di dalam program Jobdirumah.Untuk bermula, anda dikehendaki untuk membayar bayaran pendaftaran sebanyak RM50.00 (sekali bayaran sahaja untuk semur hidup).Setelah itu anda akan diberi panduan bagaimana hendak menjadi freelencer tugasan online dengan gaji yang lumayan dan paling penting 'anda dibayar'.

Pendaftaran hanya RM50 sekali seumur hidup, selepas itu pihak jobdirumah akan memberikan email,Video tutorial cara membuat permohonan kerja, Maklumat asas perkara yang perlu di sediakan sebelum membuat permohonan kerja yang  ditawarkan. Anda boleh memilih kerja yang anda nak buat dan bayaran kepada anda akan dibayar dalam USD.

Antara Syarat Kelayakan Jobdirumah:
- Asas komputer & internet
- Microsoft Office (Words & Excel)
- Boleh menulis, membaca & faham B.Inggeris
- Komputer/Laptop
- Akses ke talian internet
- 18 tahun keatas
- Boleh bekerja tanpa pengawasan

Daripada hasil pembacaan di internet, didapati ramai yang telah berjaya menjana wang yang lumayan dengan program Jobdirumah ini.

Walaupun begitu, seperti juga kebanyakan pekerjaan atau program mencari duit yang lain, untuk berjaya anda perlu rajin berusaha, fokus dengan kerja dan memberikan komitmen yang tinggi di dalam setiap kerja yang dilakukan.

testimonial jobdirumah
Testimonial jobdirumah

Jadi, kalau anda mahu mendapat peluang untuk mendapatkan kerja sampingan atau sambilan secara online dengan mudah, boleh daftar di Jobdirumah. Ada banyak tawaran kerja yang boleh anda mohon setiap hari, malah setiap jam. Tidak perlu buang masa lagi untuk mencari peluang kerja sampingan di akhbar atau media lain. Pilihan di tangan anda, pilihan kerja juga di tangan anda.

Bayangkan kalau anda mencari kerja secara manual, berapa modal anda perlu keluar untuk setiap surat permohonan dan kos interview yang perlu anda keluarkan untuk mendapatkan kerja tersebut. Melalui Jobdirumah.com segalanya akan disediakan dengan lebih mudah dengan kos yang lebih murah.

Teringin? Boleh daftar di sini ->> JobdiRumah

Semoga anda berjaya.


Share

53 comments:

  1. Kakak belum pernah mencuba pun sebab tak rajin

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh cuba sambil mencari pendapatan tambahan..

      Delete
  2. boleh sgt ni..tapi utk knor mungkin tak sempat kut..sibuk sgt..nak pas kat anak2 sementara tggu result keluar..dr kerja kat mana2 tempat merepek.lebih baik dpn mata.kita kan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu. Nanti ada masa kita boleh tengokan juga kerja-kerja mereka.

      Delete
  3. waa baru tau ni....bagus juga ni...syaratnyer pun mudah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mudah,minat dan kesugguhan yang perlu. Cuba job yang mudah-mudah dulu untuk permulaan.

      Delete
  4. Replies
    1. boleh cuba akak KA, Insyallah dapat rezeki tambahan.

      Delete
  5. teringin nak cuba..tapi takut

    ReplyDelete
    Replies
    1. Program jobdirumah ini tak ada penipuan. Ramai yang dah berjaya. Kita kerja,mereka akan bayar kita mengikut harga yang dijanjikan oleh pihak yang ambil kerja daripada kita.

      Delete
  6. Senang dah sekarang ni. Kerja dari rumah je. Tak payah pergi ofis. Hehe

    ReplyDelete
  7. teringin jg nk join tp kerja yg sedia ada ni kdg2 terbawa2 smpi ke rumah..cm ne tu? hehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh cuba dengan kerja-kerja yang mudah dahulu.

      Delete
  8. wak salam singgah je yeee., ehHHEe

    ReplyDelete
  9. hu2.. teman memang cari artikel or entri pasal ni.. nak bagi kat kawan teman yang x koje.. tp leh percaya yea? betul yea? risau gak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh percaya. Program Jobdirumah ini merupakan ahli Persatuan Usahawan Internet Malaysia (PUIM),yang didaftarkan atas nama Kliks Solution yang merupakan pengurus kepada program Jobdirumah.com. Jika mereka tipu,boleh ambil tindakan. Ramai yang dah berjaya, boleh cuba TB. :-)

      Delete
    2. thanx yea atas maklumat ini

      Delete
    3. Sama-sama TB. Semoga berjaya menyertai jobdirumah ini.

      Delete
  10. selagi kita rajin , selagi tu la rezeki masuk ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu. Rezeki sentiasa ada untuk kita semua.

      Delete
  11. belum rasa nak try lg la bro

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak apa, dah baca nampak sesuai boleh join, rugi lambat join..

      Delete
  12. Kakpb pantang dengar benda2 macam ni, memang berkobar nak mencuba. Tapi.....takut encik suami pula tak izin...hemm...kena pujuk ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkin takut tak ada masa nak urusakan,Nak mudah ambil kerja yang senang dulu. Kita boleh pilih tawaran kerja mengikut kemampuan kita.

      Delete
  13. wah!! mcm best je ni... nak cuba lah nanti. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh cuba jobdirumah ini, ramai yang dah berjaya.

      Delete
  14. suami ada buat..dah buat pendaftaran..tapi nak dapatkan job tu yg makan masa...ade lg yg kena buat pendaftaran berbayar lg....tkt nk promosi oklh kot...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ambil kerja yang mampu dibuat dahulu untuk permulaan jobdirumah ini, Bagi masa dan fokus yang baik untuk kerja ini insyaallah akan mendapat hasilnya.

      Delete
  15. Nak cuba kadang takut tertipu..tu yg payah. Tak berani tanggung risiko, sebenarnya

    ReplyDelete
  16. Jobdirumah bukan scam anim, ramai yang telah berjaya,ianya juga didaftarkan dibawah Persatuan Usahawan Internet Malaysia (PUIM).

    ReplyDelete
  17. Skrg ni nk tgk blog pun x smpat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh bagi masa yang mana sempat dulu, Boleh join jobdirumah..

      Delete
  18. pernah dengar, tapi tak pernah cuba lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh cuba jobdirumah ini, boleh tambah duit poket.

      Delete
  19. nice sharing.. kadang tu mmg timbul rs nk mencuba.. tp nth npe, smpi arini x cube2.. kurang percaya kot.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ramai yang dah berjaya, kita kerja syarikat akan bayar mengikut kerja yang kita buat, jobdirumah tak tipu, jobdirumah menguruskan sistem dan panduan untuk kita.

      Delete
  20. saya dah daftar dah JDR nie..so far tak pernah berjaya lagi nak bid untuk kerja yang ditawarkan...sy pun dah lama x bukak account nie..hehehe

    Regards,
    -Strider-

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh mulakan dengan kerja yang senang dahulu, ikut panduan yang diberikan pihak jobdirumah, insyaallah boleh dapat, dah ramai yang mendapat hasil buat kerja dari jobdirumah, usaha dan fokus yang penting juga insyallah berjaya.

      Delete
  21. boleh nih, kena fokus skit, jgn cakap2 ayam jer

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyallah boleh tambah pendapatan dengan jobdirumah ni.

      Delete
  22. nak cuba jugak..tapi apa kerja yg makcik ni boleh buat?.hehe
    patutlah akk tengok ramai org muda lepak kat kedai mamak bawak laptop..sedang bekerjala tu ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh cuba masuk jobdirumah. Macam-macam kerja boleh buat,tapi kena ikut kemapuan kita sahaja. Nanti setiap pagi jobdirumah akan hantar senarai kerja yang kita boleh buat mengikut kebolehan kita.

      Delete
  23. ramai yang berjaya dengan jobdirumah ini..tahniah kepada admin.

    ReplyDelete
  24. Betul tu, ramai yang dah berjaya dengan jobdirumah ini, insyAllah usaha lebih sikit, fokus boleh dapat juga nanti duit dari jobdirumah ini, Boleh cuba daftar jabdirumah ini.

    ReplyDelete
  25. As salam,saya berminat nak cuba,boleh saya tahu adakah pembayaran on the spot setelah kerja selesai dan disemak .. adakah pembayaran menggunakan pay pal atau hanya guna bank yg ada di malaysia seperti cimb ke..mohon penjelasan sbb sy tkde paypal acc

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pembayaran akan diberikan setelah kerja yang dibuat selesai. Jika buat kerja untuk syarikat di malaysia,boleh terima bayaran melalui bank di malaysia, jika buat untuk syarikat luar negara, boleh terima bayaran melalui paypal, paypal senang apply melalui RHB bank.

      Delete
  26. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  27. Kalau kita beli buku rm50 tu,maknanya kita kena ikut arahan dalam buku tu ye. Buku tu dalam bahasa ape

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yea. kena ikut arahan dalam paduan yang diberikan. Mudah aje. Google translate ada jika tak faham bahasa.

      Delete
  28. tringin nk try..plzz share experience korang program ni btl x tipu ke?even rm50 tu dh bley isi minyak n mkn tau..huhu. plzz email sy wanizacq@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya dah hantar email balas kat email wani. Terima kasih, semoga dapat membantu.

      Delete

Terima kasih komen di sini.
PS: Diharap dapat menjaga tatasusila semasa memberi komen.
**Jangan tinggalkan link atau URL diruangan komen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2017 Pokok Manggis Depan Rumah
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah| Oh Panduan