Tips Nak Dapatkan CPUV Earning Nuffnang

2014-02-20

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera
Tips Nak Dapatkan CPUV Earning Nuffnang. Boleh dikatakan ramai antara kita yang letak iklan Nuffnang dalam blog. Ada juga yang tak letak dan letak iklan lain. Tak kisah ikut mana yang lebih kita suka untuk letak iklan dalam blog masing-masing. Bagi yang letak iklan Nuffnang, CPUV Earning ataupun Buffered Earning (BE) yang paling ditunggu-tunggukan. Memang seronok bila dapat hasil dari duit yang kita hanya menulis dalam blog. Kata orang buat duit dengan menulis (klik disini) blog.

Ada sesetengah kita yang earning CPUV lebih tinggi dari earning CPC. Mesti ada yang keliru antara CPUV dan CPC ni. CPUV earning dikira berdasarkan unique visitors yang datang berkunjung ke blog kita. Manakala, CPC earning pula akan dikira berdasarkan per klik iklan di blog kita. Blogger yang berstatus gliteratti akan menerima 25 sen setiap kali iklannya diklik, manakala blogger berstatus ordinary akan menerima 15 sen per klik untuk iklannya.

I Love Nuffnang, Tips Nak Dapatkan CPUV Earning Nuffnang,
I Love Nuffnang
Cerita nak dapatkan CPUV Earning Nuffnang macam mana pula? Saya nak berkongsi sedikit sebanyak apa yang saya tahu cara-cara untuk mencerahkan peluang naik dapat CPUV Earning Nuffnang.

Setiap kerja yang kita buat memerlukan usaha. Tanpa usaha dan ianya akan jadi angan-angan sahaja. Jadi nak dapatkan CPUV Earning Nuffnang juga memerlukan usaha yang berterusan.

Cara Pertama, cuba tingkatkan trafik pada blog kita. Cara ini sebenarnya paling berkesan. Ini kerana pihak Nuffnang mahukan ramai pengunjung yang akan lihat iklan mereka. Jika blog kita kurang trafik maka iklan mereka sukar untuk dilihat pengunjung. Cara mudah nak dapat trafik masuk ke dalam blog adalah dengan menggunakan panduan yang dah ramai blogger guna. Rujuk cara bagaimana nak dapat trafik yang mencanak naik tinggi di sini--> Trafik Blog

Cara kedua, rajinkan diri untuk blogwalking ke blog lain. Jika kita blogwalking ke blog orang lain. 80-90% mereka akan balas balik berkunjung ke blog kita. Jika ada bloglist lagi senang nak blogwarking. Jika ada dalam senarai bloglist kita yang update entry baru, kita berkunjung dan tinggalkan komen pada blog tersebut. Dengan meninggalkan komen pada blog lain. Mereka akan tahu kita telah datang membaca dan berkunjung ke blog mereka, Insyallah mereka akan buat kunjung balas.

Cara ketiga, sertai segmen/GA/contest. Jika  kita rajin kita sendiri yang buat semua ini, jadi penaja/sponsor untuk contest pun boleh juga. Dengan menyertai segmen mahupun menjadi penganjur kepada sesebuah contest akan meningkatkan jumlah pengunjung masuk ke blog kita. Ini kerana bagi mendapatkan CPUV Earning Nuffnang memerlukan blog kita mendapat unique visitor yang tinggi. Jadi kena maintainkan jumlah trafik yang datang ke blog kita. Blog yang maintain trafiknya lebih disukai pihak advertiser bagi meletakkan iklan mereka dalam blog kita.

Cara keempat adalah dengan buat ping entry blog kita. Banyak tempat-tempat yang percuma untuk kita ping entry blog. Boleh pilih yang mana rasa senang dan tak susahkan diri nak masukkan entry mahupun kena bayar untuk ping di tempat tersebut. Antara ping blog yang saya selalu guna adalah pingbusuk, pingates dan juga blogpingtool. Dengan buat ping blog ini juga dapat tingkatkan trafik ke blog kita.

Cara kelima adalah cara yang paling selamat pada saya. Iaitu kita kena mahirkan diri dengan teknik SEO. Bagi blog-blog otai yang dah hebat dalam SEO mudah sahaja mereka nak dapatkan trafik yang tinggi masuk ke dalam blog mereka. Teknik ini memerlukan usaha yang berterusan dan kita kena belajar mahirkan diri kita dengan SEO. Jika kita nak maju dalam dunia blog, teknik SEO adalah langkah selamat untuk maintainkan blog kita supaya ada pengunjung. Jika kita tak pandai dengan teknik SEO ini blog kita susah untuk maju kedepan. Jadi nak tahu SEO kena belajar dan teruskan usaha mencuba. Tak ada benda yang kita nak tahu kita akan terus tahu, semuanya kena belajar dan ambil masa.Saya nasihatkan anda belajar dahulu Asas SEO. Anda boleh lihat buku Panduan Asas SEO (klik sini).

Baiklah, semoga perkongsian tips dan panduan untuk mendapatkan CPUV Earning Nuffnang ini berguna. Dah dapat banyak CPUV Earning Nuffnang nanti jangan lupa berkongsi dengan saya juga. Tips dan panduan ini berguna juga untuk kita dapatkan hasil duit dari blog bagi program A,B,C,D,E dan sampailah ke Z program yang kita sertai. Semua panduan tersebut tidak akan berguna jika tidak ada tindakan untuk mendapatkannya. Jangan tunggu lama sehingga banyak peluang anda akan terlepas begitu sahaja.

Yang penting dalam dunia blog ini kita kena rajin berusaha dan belajar. Ingat 'Yang pipih tidak akan datang melayang, yang bulat tidak akan datang bergolek'. Semuanya memerlukan usaha dan kesungguhan kita. Bertindaklah sekarang bagi memperolehi hasil yang berganda.

Share

115 comments:

  1. Tqvm.semua hujung jari..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama-sama. Betul tu Knor. Boleh cuba panduan ini, harap-harap dapat tambahkan CPUV earning Nuffnang nanti.

      Delete
  2. Replies
    1. Boleh cuba tips ni Kak Nur jika nak bagi Nuffnang lagi masyuk ;-). Dapat CPUV earning Nuffnang nanti kongsi dengan saya juga..

      Delete
  3. suka baca entri ini.. sangat bermanfaat semua tips yang diberikan untuk dipraktikkan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh cuba semua tips ini. Dapat CPUV earning Nuffnang nanti boleh belanja saya jugak :-)

      Delete
  4. Tips sudah diberi terpulang pada diri sendiri nak atau tak nak...
    Rajin dapatlah kalau tak rajin macam kakak ni memang tak dapatlah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh cuba yang mana rasa senang dahulu. Nanti akan ada hasilnya insyallah. Betul tu akak. Kena rajin berusaha.

      Delete
  5. Very gd tips,,, tap Bab BW ni kdg2 masa x mengizinkanlah !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak apa akak. Nanti ada masa boleh buat blogwalking ke blog kawan-kawan yang datang komen.

      Delete
  6. tips yang mudah untuk diikuti...terima kasih tuan blog. Puteri masih dalam proses untuk naikkan trafik dan juga belajar lebih banyak lagi tentang SEO :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama-sama Puteri. Saya pun masih belajar juga. SEO penting jika kita nak maju dalam dunia blog. Kena belajar SEO lagi dan lagi..

      Delete
  7. tips yg menarik...thanks sharing

    ReplyDelete
  8. thanks for sharing dear...awesome tips ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Amanda. Semoga berjaya dengan tips yang ada untuk naikkan earning Nuffnang.

      Delete
  9. Salam..tq share info yg awesome ni.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama-sama Cikkema. Boleh cuba tips nak dapatkan CPUV earning nuffnang ini yea. Dah berjaya nanti boleh kongsi juga ;-)

      Delete
  10. Tips yang bagus ni..nanti boleh dicuba...Tq ya!!!

    ReplyDelete
  11. salam singgah. terima kasih untuk info berguna. practice make perfect kan. hohohoho

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Umi. Nak dapatkan CPUV earning Nuffnang kena usaha dan buat latihan juga.

      Delete
  12. puas mencari empunya blog punya link akhirnya ketemu, done follow sini dan great piece of sharing yer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih. rasanya tak ada susah sangat, Just pergi tempat "join this site" tekan dan ikut langkah seterusnya dah boleh follow sini. Maaf susahkan Farah,

      Delete
  13. Bagus perkongsian ni. Pasti ramai yang mengharapkan dapat income dengan nuffnang ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Akak Aisy. Ramai yang berharap. Harap-harap lepas ni ramai yang dapat hasil dengan iklan nuffnang ni.

      Delete
  14. thanks for sharing. banyak dapat info menarik :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama-sama. semoga dapat menambahkan cpuv earning dengan nuffnang nanti.

      Delete
  15. kena rajin2 semua.. tak kira company mana..

    p/s: lawa gambar.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Kid. Kena rajin insyallah berjaya.

      Delete
  16. Assalammualaikum... pokok manggis depan rumah,

    setuju dengan entry nie... pipit tak dapat melayang dan yang bulat tak datang bergolek... semua nya memerlukan usaha yang jitu dan istiqamah..

    mselim3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu mselim. Semoga tips ini berguna untuk dapat lebih banyak cpuv earning dari nuffnang.

      Delete
  17. Terima kasih...info yg sgt berguna utk blog Umi Qi...leh tambah pengetahuan mendalam... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama-sama. Buat sampai dapat cpuv earning non stop yea.

      Delete
  18. Salam. Nice sharing. Tambah ilmu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah. Semoga bermanfaat.

      Delete
  19. just what i need to understand... tq for sharing!

    ReplyDelete
  20. terima kasih bagi tips . Klik libresse sebagai upah :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama-sama. Semoga bertambah rezeki dengan nuffnang.

      Delete
  21. Tq for sharing. Perkongsian yg amat bernilai..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama-sama. Boleh cuba insyallah menjadi akak.

      Delete
  22. thanks for the info....salam kenal dari saya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama-sama. Salam perkenalan juga.

      Delete
  23. tips yang berguna. saya pun baru buat ping entry blog ke pingates.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagu-bagus. Nanti ada masa ping entri tempat lain pula. Tapi jagan banyak sangat dalam satu hari. Tak bagus untuk SEO.

      Delete
  24. follow tips ni. tq.:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama-sama. Boleh ikut untuk naikkan earning nuffnang.

      Delete
  25. wahhh....tq...info yang brguna... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh cuba tips di atas. harap menjadi nanti.

      Delete
  26. boleh buat ping blog kt banyak tempat tak?..ker stu tmpt ping blog jer?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh. Tapi jangan banyak sangat dalam satu hari. Tak bagus untuk SEO blog. 3-4 tempat oklah. Esoknya ping tempat lain pula.

      Delete
  27. Tq yer sbb kongsi tips ni. Tgh cuba nak memahami konsep nuffnag.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagus tu. Cuba yea. Insyallah nanti lama-lam bolh faham. Insyallah tak susah.

      Delete
  28. terima kasih atas tips yang berguna ini

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama-sama. Terima kasih berkunjung di sini juga. Diharap perkongsian tips ini dapat membantu untuk dapat CPUV Earning Nuffnang.

      Delete
  29. betul..perlukan usaha kalau nak berjaya!

    ReplyDelete
  30. saya masih baru & entri ni sedikit sebanyak membantu sy kembangkan blog bisnes sy..syukran jazilan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama-sama. Semoga dapat membantu juga.

      Delete
  31. rasa dah buat semua ni..maksudnya tak cukup bw lagi la ni..PV yg bagus sepatutnya berapa setiap hari?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang bagus 1000 ke atas insyallah ok. Bergantung kepada pihak nuffnang juga akak. Insyallah lama-lama akan dapat.

      Delete
  32. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  33. tq...info yang sangat berguna =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama-sama. Boleh jadikan panduan yea. Harap makin bertambah earning nuffnang nanti.

      Delete
  34. Oo... Baru faham sket istilah2 nuffnang ni.huhu. C.P.U.V.W.X.Y.Z (=.=). hehe. Thanx ye. Btw, salam perkenalan. Cuma saya nak tanya, kalau yang CPUV tu, kena buat blog pasal tu ke? Buat link ke pe? Ke caner ek? Tq in advance ye.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih. tak perlu buat pasal CPUV tu. Kekalkan usaha yang dibuat. Lagi bagus trafik yang yang datang, lagi bagus. Ikut tips di atas insyallah ok. Jika nak cerita tentang CPUV tu pun ok juga. Tanda terima kasih kita kepada pihak mereka dan nuffnang.

      Delete
  35. salam sis.thank you for sharing,Saya baru je start berblog ni.Great information.

    ReplyDelete
  36. Thanks for sharing.. semoga perkongsian ini mendapat berkat dari Allah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama-sama, boleh gunakan cara nak dapat cpuv earning nuffnang nak banyakkan hasil duit blog yea.

      Delete
  37. thanks for sharing....nice info :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama-sama. Nak lebih menjadi cuba dapatkan panduan naikan trafik tu yea. Insyallah lagi masyuk.

      Delete
  38. Terbaik! Info yang bagus.... memang itu pun teknik yang perlu dipraktikkan oleh blogger yang mengiklankan nuffnang ni..

    ReplyDelete
  39. assalamualaikum..terima kasih sis infonye,..nak cuba gak,..baru je nak menjadi blog sy...^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama-sama. Insyallah cuba buat tips ni, insyallah ada peluang nanti nak dapat cpuv earning.

      Delete
  40. great tips ! Like it~

    ReplyDelete
  41. Replies
    1. Sama-sama. Semoga dapat membantu dengan tips yang saya kongsikan di atas.

      Delete
  42. terima kaseh untuk tips.... blogger baru nak belajar..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama-sama. Tak apa, nanti dapat banyak cpuv earning nuffnang boleh belanja saya juga.

      Delete
  43. Singgah sini sis... Oh mcm tu rupanya. Thanks sis sebab bagi tips ni :) Oh ye apa perbezaannya status gliteratti dengan ordinary tu? Saya gliteratti...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah jika status gliteratti lagi mudah dan akan diberi keutamaan untuk dapat cpuv earning. Jika ordinary sukar sikit nak dapat.

      Delete
  44. Ribuan Terima kasih atas ajaran kamu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama-sama. Semoga dapat banyak nanti yea.

      Delete
  45. Dan saya ingin tanya, i mula gunakan nuffnang dari 19th November 2014, tapi hari ini saya punya earning masih RM0.00.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Usaha lagi. Cuba ikut panduan di atas tersebut. Insyallah akan berhasil.

      Delete
  46. Tengah mencuba..doakan sy yer..nak jugak huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyallah boleh nanti. Iku panduan di atas insyallah menjadi. Sama-sama doa.

      Delete
  47. Round-round pusing-pusing, terjumpa blog ni. Bagus pulak contentnya. Seow... ya... Hookian kata tak betul... kalau tak betul SEO, hanyut laa kerja buat content. Penat ooo, kan?

    ReplyDelete
  48. oh baru tau.saya baru dapat glitterati tapi tak tahu nak buat apa haha.jemput la ke blog saya!cerita tentang life di mesir.pastu tinggalkan komen k ;)

    ReplyDelete
  49. perkongsian yang menarik baru nak cuba cuba . tq :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cubalah. insyallah akan dapat hasil.

      Delete
  50. Terima kasih atas infonya. Usaha tangga kejayaan =)
    Kena pratikkan segala info yang sudah dibaca. Terima kasih =)

    ReplyDelete
  51. tq atas perkongsian ni.dah seminggu join nuffnang tp earning still 0.00 lg.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak apa. Buat permulaan memang macam tu. Boleh buat tips yang saya kongsikan di atas. Harap dapat membantu.

      Delete
  52. Saya check sy punya unique visit last week ada dlm 200+ lebih tapi kenapa yang total earning belah atas kanan tu still rm0.00? Ke kalau end of month baru dpt earning? Sy blogger baru. Mohon tunjuk ajar yaa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyallah nanti dapat. Kalau kosong tu maknanya belum dapat earning lagi. Usaha lagi tingkatkan trafik.

      Delete
  53. Nice sharing..byk lg nk kne blajar baru blh sampai tahap mcm ni agaknya..smoga trus berjaya! :)

    ReplyDelete
  54. Assalamualaikum....
    thanks... saya bru berjinak-jinak nak bernuffnang.... ;)

    ReplyDelete
  55. adik manggis... macam susah je.
    hahahaha....

    ReplyDelete
  56. Info yang bagus kak... thumb up

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih. Insyallah boleh dapat cpuv jika kena caranya.

      Delete
  57. Akan dicuba.. info yang berguna.. tq

    ReplyDelete
  58. Akan dicuba.. info yang berguna.. tq

    ReplyDelete
  59. Thanks for sharing..tapikan..Lyna tak faham about ping..ping tu ape ekk??hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ping ni lebih kepada nak tunjuk blog kita sentiasa update entri baru kepada enjin carian seperti google, yahoo dan lain-lain lagi.

      Delete
  60. Upp sorry akak x abes bace yg pasal url tu

    ReplyDelete
  61. Saya nak tanya, betul ke blogger perlukan minimum 200 unique visit per week utk dpt earning? Saya baca dr satu blog femes. So, sy nak tahu jwpn (adakah sama atau lain) based on pengalaman tuan tanah ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya tak pasti, belum pernah tanya nuffnang pasai ni. Cuma jika blog Nur banyak dapat trafik insyallah mudah nak dapat Cpuv Earning dari nuffnang. Minimum tu saya tak pasti berapa. Cubalah tips di atas. Insyallah boleh dapat nanti hasilnya. Usaha tangga kejayaan.

      Delete
  62. tq atas tips..
    mmg berguna utk newbie macam saya.
    saya pun sebenarnya pening dengan nuffnang ni. tak paham adakah semua org yg berdaftar dengan nuffnang layak utk CPUV,
    saya baru buat blog. signup nuffnang pun suka2 je..


    btw, jemput singgah ke blog saya. tq

    ReplyDelete
  63. Terima kasih kak. Biar entri ni dah lama tapi agak berguna untuk blog saya. Cuma nak tanya url ping tu btul lagi ke?

    Hi semua! Jemputlah ke blog saya. TY

    ReplyDelete

Terima kasih komen di sini.
PS: Diharap dapat menjaga tatasusila semasa memberi komen.
**Jangan tinggalkan link atau URL diruangan komen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2017 Pokok Manggis Depan Rumah
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah| Oh Panduan