Nuffnang Disember Yang Merajuk

2015-12-09

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera
Nuffnang Disember Yang Merajuk. Yea ker nuffnang merajuk pada akhir tahun macam bulan Disember ni. Tak baik tau merajuk-merajuk nanti tak kacak. Nak tengok kepastian lagi, jom kita buka tengok CPUV Earning bulan ni ada masuk tak?

apa tak ada..

eheh..tak buka lagi mana ada..

buka tengok.. Alhamdulillah ada.

Nuffnang Disember Yang Merajuk
Nuffnang Disember Yang Merajuk
Alhamdulillah CPUV Earning nuffnang bulan ni ada lagi. Mana ada nuffnang merajuk. Masih ada, dan insyallah akan ada lagi yang masuk pada hari-hari seterusnya. Jadi tajuk di atas tu sebenarnya "Nuffnang Disember Yang Tak Merajuk".

2 Tip Nak Bagi CPUV Earning Nuffnang Tak Merajuk
Sedikit perkongsian tips yang saya nak kongsikan agar CPUV Earning nuffnang masuk setiap bulan  di dalam blog.

1) Selalu Updata Blog - Cara ni memerlukan anda kena selalu update blog anda. Update aje apa sahaja cerita dalam blog anda. Contohnya jika blog anda tentang makan-makan atau pun resepi update aje tentang resepi baru, resepi daging, resepi ikan, resepi sayur, resepi ayam dan macam-macam resepi yang ada. Nice blog ni penting juga jika anda nak dapat iklan yang berterusan sama ada dari pihak nuffnang atau pun dari pihak pengiklan luar melalui penulisan review blog. Nak menulis review blog boleh tengok dalam AdvertorialMY.

Jika anda nak belajar jadi penulis blog yang baik. Anda boleh baca tips dapat RM1000 sebulan secara konsisten dengan blog ini

2) Trafik Tinggi Masuk Ke Blog - Cara ni juga penting. Kalau trafik yang masuk rendah memang susah pihak nuffnang nak bagi CPUV Earning menari-nari di blog anda. Ramai antara kita yang berharap ada blog dan mempunyai jumlah trafik blog yang tinggi. Jika dapat tinggi mudah aje pihak nuffnang mahupun pengiklan dari AdvertorialMY nak meletakkan iklan atau nak minta anda tulis review di blog anda. Cara nak dapat trafik tinggi agak sukar juga jika tak kena cara.

Kita boleh aje meletakkan blog kita dalam website yang popular atau panas-panas. Tetapi cara ni kadang-kadang menyebabkan kita terpaksa mengeluarkan bajet yang besar dan terpaksa berdepan dengan risiko lain pula. Cara mudah anda cari dan reke sendiri mengikut nasihat mereka yang pakar secara Percuma. Yea secara percuma.. Anda boleh baca cara nak dapat Trafik Percuma ini sebagai rujukan.

Oklah, jom buat dua tips di atas bagi menaikkan lagi hasil dari berblog dengan nuffnang dan menjana pendapatan sampingan dari blog. Jika tak nak tak apa, tidak ada paksaan jika anda nak berpenat guna cara lain.

Kongsikan entri Nuffnang Disember Yang Merajuk dengan rakan anda di media sosial juga bagi menaikan trafik blog bersama.Terima kasih
Share

29 comments:

  1. Dah tak banyak iklan dari Nuffnang yang menari2 di blog kakcik untuk bulan Disember ini, tapi masihlah ada juga... Alhamdulillah. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah. Insyallah nanti masuk lagi Kakcik.

      Delete
  2. Yelah... nuffnang pun tahu juga nak bagi siapa
    Kalau yg blog rajin dia pun rajinlah nak singgah:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Agaknya akhir tahun dan kurang kot yang nak letak iklan.

      Delete
  3. Blog saya lagilah.. Nufnang dah lama merajuk hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena pujuk balik akak. Insyallah boleh guna cara di atas sikit-sikit.

      Delete
  4. Blog sy lagi la nuffnang x nak singgah. Hu hu hu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yea ker. Tak apa. Cuba lagi. Mana tahu nanti dia datang kembali.

      Delete
  5. Ye btul kta kta k.zakie tu...
    Merajuk pun duit msukkk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harap masuk banyak. Tapi dapat mana-mana yang patut tu jadilah.

      Delete
  6. oowhh..kalau merajuk camni best la jugak. ada jugak masuk walau xbanyak

    ReplyDelete
  7. Dah lama ai tak jenguk nuffnang... jgn ghaib sudah!

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah bln ni ada. Sy try wat sehari 1 entry tu pn pecah otak cr idea. Cm ne laa yg bleh buat sehari 10 entry tu ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagus lah macam tu dear. Mudah aje nak buat 10 entry tu. Rujuk panduan dapat rm1000 dalam entri di atas. Semuanya dijelaskan dalam tu.

      Delete
  9. hihihi nuffnang saya ada yang ongoing tapi angka dia tak berubah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ok tu. Nanti dah sampai masa dia bergerak. Lagi lama ongoing lagi bagus.

      Delete
  10. Sepanjang menggunakan pengiklanan daripada Nuffnang, sekali saja dah draw income tu..., Moga blog Zpokoko Mangis terus mencanak incomenya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih. Saya masih bersama nuffnang lagi.

      Delete
  11. Salam.... Pokok Mangis.... wah bestnya dapat CPUV Nuffnang aemskin meningkat naik. Saya pun nak jugalah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah setakat ni masih ada hasil dengan nuffnang.

      Delete
  12. nuffnang pun tahu merajuk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau merajuk lama-lama saya pun risau juga. Alhamdulillah ini kira ada lagi.

      Delete
  13. Lama dah tak tengok Nuffnang PM....iklan.pun mcm dah tak de jer

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cuba tengok. Mana tahu ada yang masuk hari ni.

      Delete
  14. Lepas baca artikel ni, pergh... aku terus cepat2 cek akaun nuffnang aku pulak haha

    ReplyDelete

Terima kasih komen di sini.
PS: Diharap dapat menjaga tatasusila semasa memberi komen.
**Jangan tinggalkan link atau URL diruangan komen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2017 Pokok Manggis Depan Rumah
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah| Oh Panduan