Rahsia Blogger Buat Duit Menerusi Penulisan Review Terbongkar!

2014-09-06

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.
Rahsia Blogger Buat Duit Menerusi Penulisan Review Terbongkar. Pasti anda tidak percaya, dari blog boleh hasilkan duit. Bukan sedikit. Tetapi banyak. Masa mula-mula saya menulis blog peribadi. Saya rasa macam benda ni musatahil.

Buat Duit Dengan Blog
Tak mungkin dengan menulis blog dan cerita kita, blogger akan dapat duit. Itu tanggapan pertama saya dengan blog peribadi. Tetapi sekarang tanggapan saya sudah berubah. Dengan menulis blog sebenarnya boleh hasilkan duit yang berterusan walaupun anda sedang BERCUTI. Betul ker?

Tidak Mustahil Tulis Review Dari Blog Dapat Duit
Bila dah lama, saya fikir kenapa ada blogger yang tulis cerita tentang produk, tempat makan,homestay dan sebagainya. Rupanya mereka dapat bayaran atas penulisan mereka.

Setiap penulisan mereka dibayar oleh pengeluar produk iaitu advertiser(pengiklan). Pengiklan akan bagi upah kepada blogger yang menulis mengikut persetujuan yang telah dibuat antara blogger dan advertiser tersebut.

Biasanya blogger-blogger otai sahaja yang dapat kerja macam ni. Itu dulu sekarang semua blogger ada peluang keemasan ini

Bongkar Tulis Review Blog Dapat Duit
Alhamdulillah sekarang peluang telah terbuka buat semua blogger. Satu laman web telah dibangunkan oleh anak tempatan iaitu Advertorial.my

BLOGGER – Buat Duit Untuk Tulis Review
Tugas Advertorial.MY adalah sebagai orang tengah antara blogger dan advertiser(pengiklan). Advertiser akan bagi job kepada blogger menulis review tentang produk mereka dan juga akan bagi bayaran kepada blogger. MENARIK kan?

Cara nak dapatkan kerja dari advertiser adalah dengan anda(blogger) mendaftarkan blog anda di dalam AdvertorialMY dan pihak AdvertorialMY akan carikan advertiser yang berminat untuk mengiklankan produk mereka di dalam blog anda.

Blogger tak perlu buat apa-apa, advertiser akan cari anda menerusi pendaftaran blog anda di AdvertorialMY  tersebut.

Rahsia Blogger Buat Duit Menerusi Penulisan Review Terbongkar

Bayaran bergantung kepada anda. Purata bayaran yang biasa dikenakan oleh blogger sekitar RM30-RM350. Jika anda berminat nak dapat semua ini. Daftarkan blog anda dengan AdvertorialMY dan anda akan dapat kerjanya.-->> Daftar AdvertorialMY 

Bayaran yang anda perolehi adalah 100% milik anda. Pihak AdvertorialMY tidak akan ambil hasil duit dari kerja yang anda perolehi tersebut. Ianya milik mutlak anda.

Ramai blogger yang dah berjaya. Jangan lepaskan peluang keemasan ini. Daftar segera. Pendaftaran adalah sekali seumur hidup sahaja. Anda berminat nak dapat bayaran upah RM30-RM350. Anda boleh daftar disini--->>  Advertorial.my

Selamat buat duit dengan blog kawan-kawan.

Share

30 comments:

  1. Kakcik belum berjaya daftar ke Advertorial ni... :(

    ReplyDelete
  2. memang menarik sangat tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu. Sekarang ni peluang sudah terbuka untuk para blogger. Sama ada nak atau tak nak aje. berminat boleh join juga Azam.

      Delete
  3. Tak mula2 lgi...sungguh rasa ketinggalan ni...:(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagus mula dan daftar. Benda baru ramai yang tak tahu lagi. Bila dah tahu, persaingan juga. sekarang pun dah ada banyak blogger yang join. Untung dapat buat review untuk pengiklan Asyifa.

      Delete
  4. Yeayyy!
    Saya nak daftar..
    Dah lama teringin nak buat review..hihihi
    TQ atas sumber informasi ini :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama-sama. Daftarlah daddy. Untung nanti 100% dapat kat tuan semuanya.

      Delete
  5. dapat rm itu kita nak dan timba pengalaman jugakan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yea. ramai blogger yang dah join. Memang masyuk. baik daftar sekarang selagi ianya masih murah. Sekali sahaja daftar. dapat pulangan berterusan.

      Delete
  6. Tak sempat nak join lagi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak apa. Bagi peluang kat orang lain dulu.. :-) Hero lambat-lambat tak apa..

      Delete
  7. hahha jom join..dah pernah dapat hasil join adventorial ni..modalnya RAJIN jer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu. Jom join. Untung tulis review blog macam ni..

      Delete
  8. Assalammualaikum,..

    wah... peluang nie. Boleh cuba nie.. Pokok2u dah ada dapat adventorial tak?

    mselim3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul. Peluang untuk para blogger. Saya pernah dapat dah tulis review kat blog.. :-)

      Delete
  9. confirm, memang boleh buat duit dengan cara ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu tuan. Boleh sertainya. Insyalllah boleh dapat hasil dari blog tuan.

      Delete
  10. memang lagi ramai sekarang blogger menulis review produk, dan menurut saya itu yang paling mudah untuk ditulis daripada mengarang he he he, terima kasih sudah berbagi artikel yang menarik sekali

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu. Jom sertainya yandi. Dapat macam-macam hasil dari tulis review dengan benda ni.

      Delete
  11. menarik ni. boleh buat duit sambil. Nak telitilah jugak nanti : )

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang menarik fatihah. Insyallah boleh sertainya. Saya pun ada dapat dah kerja review dari penulisan review ni. :-)

      Delete
  12. Baru daftar sbg affiliate je. Blm daftar sebagai blogger lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yea ker. Oklah langkah pertama. Bagus daftar cepat sebelum terlambat. Dah banyak blogger yang daftar dapat hasil dari penulisan review ni Tuan Arman. Lambat-lambat rugi..hehe.

      Delete
  13. Salam, haa semalam, mmg dah daftar, cuma belum bayar lagi..nak kena repair laptop dulu & bayar bil internet yg dah tertunggak tu, siap setting semua baru nak bayar pendaftaran advertorial ni..hehe..so senang boleh buat kerja menaip kat rumah tgh2 malam kan.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Iynn. Baik daftar cepat, job tengah banyak sekarang ni. Pegiklan tengah cari blogger yang sesuai untuk iklankan barangan mereka. Saya pun dah dapat task :-) Cepat join yea..hehe.

      Delete
  14. Saya dah dapat beberapa job review menerusi advertorial.my ni. Memang best, ada sanggup bayar sehingga RM300 untuk satu post, malah ada yang dah bayar RM600 pun untuk pakej pengiklanan yang diberikan.

    Alhamdulillah, job tulis review ni memang boleh jana income menerusi blog.

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya baru nak explore tentang job review ni..

      Delete
    2. Memang menjadi buat penulisan review dari blog ni. Tak kira untuk blogger baru atau lama. Belajar dengan cara yang betul, ada usaha nak naikkan nama blog insyallah boleh dapat hasil nanti.

      Delete
  15. Kami nak cari blogger yg dapat menghasilkan penulisan artikel yg berkualiti. Tapi kami click link advetorial.my atas xkeluar anything.

    Sesiapa yg berminat boleh hubungi Cik ana dengan email kami dengan disertai linm blog dan current rate anda utk kami nilai
    Di

    Adminhana@organichana.com

    Terima kasih :)

    ReplyDelete

Terima kasih komen di sini.
PS: Diharap dapat menjaga tatasusila semasa memberi komen.
**Jangan tinggalkan link atau URL diruangan komen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2017 Pokok Manggis Depan Rumah
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah| Oh Panduan