Bisnes Dari Rumah

2014-09-18

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.
Bisnes Dari Rumah. Malam tadi masa pergi makan jumpa Haikal. Dia macam sugul sahaja. Nampak macam susah hati. Saya pun saja, kawan baik. Kalau boleh nak tolong mana yang mampu. Haikal kata dia nak buat bisnes dari rumah. Dia dah berhenti kerja sebab dah habis dari jawatan kontrak yang dia kerja sebelum ni.

Bisnes Dari Rumah
Bisnes Dari Rumah
Bagus kata saya, sebab dia berani untuk buat bisnes dari rumah. Kata saya, biasa orang kita suka kerja dengan orang. Lagi satu orang kita tak suka nak buat bisnes atau bekerja sendiri. Sebab tu kita macam ketinggalan sikit dari segi buat bisnes sendirikan? Dia pun senyum kembali.

Haikal minta pandangan saya nak buat bisnes dari rumah macam mana yea. Kira dia minta mana-mana cara yang boleh dia buat kerja dari rumah.Katanya untuk sementara waktu sebelum jumpa mana-mana kerja yang boleh dibuat secara full time bisnes dari rumah. Saya kata banyak kerja yang boleh dibuat dari rumah. Yang paling mudah, buat kerja dari Portal Kerja Online Jobdirumah (klik sini).

Sebelum ini pun saya ada cerita kat Haikal, Oleh kerana masa cerita tempoh hari dia sebok dengan urusan lain. Jadi dia tak sempat  nak ketahui secara terperinci tentang kerja dalam Jobdirumah.

Jadi hari ni dia nak tahu balik cara-cara nak buat kerja dan dapat buat duit dengan jobdirumah. Saya cerita ringkas sahaja kat dia. Katanya dia boleh faham, sebelum ini pun dia dah dengar, Jadi dah boleh nampak konsep kerja dalam jobdirumah.

Cuma saya ada senaraikan sedikit cara nak buat kerja dalam Portal Kerja Online Jobdirumah. Cara-caranya macam ni:-

1) Pertama, Daftar dengan jobdirumah---> Daftar Jobdirumah (klik sini)
2) Dapatkan pengesahan email dari jobdirumah. Anda akan diberi username,password, panduan tutorial dan video panduan macam mana nak buat  kerja dalam jobdirumah.
3) Setiap hari pihak jobdirumah akan hantar email kekosongan kerja ke email anda tadi. Mohon kerja yang anda rasa mampu buat. Nasihat saya, buat kerja yang mudah dulu.
4)Bila dan dapat kerja, buat kerja sebaik mungkin, majikan suka dengan kerja yang baik bila anda hantar. Kebarangkalian untuk mereka cari anda balik untuk kerja sterusnya adalah tinggi.
5) Dah siap kerja, hantar kerja yang anda buat dan terima bayaran. Mudah bukan?

Nak dapat kerja baru,mulakan langkah 3-5 kembali. Ulang proses ini untuk memohon kerja lain-lain.

Seronok buat kerja dengan portal kerja online jobdirumah ini. Hari ini, duduk di rumah pun boleh jana pendapatan sampingan dengan kerja macam ni. Ini adalah contoh kerja dalam jobdirumah (klik sini). Anda boleh tengok.

Jika anda berminat nak sertai jobdirumah ini, Saya pun sarankan anda sertainya dan mula menjana pendapatan sampingan dengan buat kerja yang terdapat dalam portal jobdirumah ini.

Berminat. Sertai jobdirumah dan dapatkan hasilnya. Daftar segera---> Pendaftaran Jobdirumah (klik sini).

Selamat berusaha dan menjana pendapatan kawan-kawan.

Share

12 comments:

  1. manfaatkan peluang kiri kanan..rajin jer

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Knor. Kena berusaha lebih dan rajin kan.

      Delete
  2. Dimana ada kemahuan disitu ada jalan. Kerja, bkn hanya bermaksud bekerja di pejabat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu SP. Sekarang ni dah ramai antara kita yang buat kerja di rumah tanpa ada pejabat kan.

      Delete
  3. Setiap hari kakcik terima emel dari Jobdirumah, tapi kakcik masih belum buat satu pun tugasan... :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yea ker Kakcik. Tak apa. Nanti boleh start buat bila ada masa. Jika tak ada masa tak sempat juga nak buat.

      Delete
  4. entah bila lah KY nak mulakan buat kerja dirumah. bnyk juga tugasan yg dapat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh mula dengan yang senang dulu Kakyon. Nanti dah dapat hasil ada semangat sikit nak teruskan buat jobdirumah tu.

      Delete
  5. selalu jugak terima.. tapi tak berani nak buat... hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti boleh try buat satu. Mulakan dengan yang mudah dulu akak. Insyallah berbaloi.

      Delete
  6. Anonymous8.11.14

    kenapa dia kata free tapi kita disuruh bayar RM50 ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bayaran ni adalah untuk perkhidmatan mereka nak buat panduan, nak jaga server mereka,sewa,keselamatan, kualiti dan lain-lainlagi. Sekali bayar aje seumur hidup.

      Delete

Terima kasih komen di sini.
PS: Diharap dapat menjaga tatasusila semasa memberi komen.
**Jangan tinggalkan link atau URL diruangan komen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2017 Pokok Manggis Depan Rumah
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah| Oh Panduan