Seluar Jeans Siapa

2017-05-24

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.
Wordless Wednesday-Seluar Jeans Siapa. Wordless Wednesday, hari di mana blogger seluruh dunia membuat entri Wordless Wednesday. Apa itu Wordless Wednesday (WW) ini? Ia merupakan entri dari blogger tanpa sebarang ayat atau keterangan, hanya semata gambar, dan pengunjung boleh interprestasi dengan pandangan masing-masing di ruangan komen. Saya buat entri ni bolehlah mengurangkan aktiviti menulis dalam blog hari ini.
Seluar Jeans Siapa, Seluar Jeans
Seluar Jeans Siapa- Sumber IG
Sekali tengok kreatif juga orang yang buat seluar jeans diubah jadi pasu bunga. Yea lah seluar zaman bujang-bujang dulu. Sekarang dah tak pakai. Jadi pasu bunga penghias laman kebun cantik juga.

Tak pakai tu sebab segan nak pakai ataupun sebab dah lama duduk dalam almari. Nampak buruk sangat atau dah kena gigit lipas.

Buat pasu macam ini, kalau di kampung. Malam-malam boleh lari orang bila pertama kali nampak seluar jeans ini. Seluar berdiri tapi tak ada badan. Boleh jadikan idea hias rumah untuk raya nanti.

Apa yang ada fikir jika tengok seluar ni waktu malam?
Kongsikan entri "Seluar Jeans Siapa" ini dengan rakan-rakan facebook anda juga. Terima kasih.

Share

16 comments:

  1. btl jgk dr di buang... baik digunakan... tp kalau mlm2 serem jgk nmpak kaki je takde badan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu. Boleh dijadikan produk kitar semula. Tak pun guna semula seluar jeans ini. Malam jika tak kena cara, mahu lari tengok seluar pasu macam ini.

      Delete
  2. kalau yg tak biasa dtg rumah malam2 nampak ni dalam gelap, rasanya kalau tak pengsan kat situ, mungkin dia angkat kaki lari tak cukup tanah..hahaha tp mmg kreatif la dorang ni..tak terfikir lak..hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu. Lari tak cukup tanah tengok ada jaga tanpa ada badan berdiri malam-malam luar rumah. Kreatif idea seluar jeans ini kan. Boleh nak cuba juga.

      Delete
  3. Bagus dan menarik kan..
    Tapi kakak akak dah buat tau - cuma yg tak best akar dia keluar dari bahagian kaki dan celah semua. Yg macam ini cantik sebab pokok masih kecik. Bila dah besar seluar jean pun jadi warna gelap..

    Selamat beribadah di bulan ramadhan dari kakak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu akak. Semua orang buat jadi maca tu. Akar akan keluar. Lepas tu buat balik.

      Selamat menjalani ibadah di bulan ramadhan juga.

      Delete
  4. hikhik kretip tul... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu akak. Memang kreatif siapa yang mula buat seluar jeans jadi pasu bunga.

      Delete
  5. kretip nampaknya tu

    ReplyDelete
  6. Hihi....betul tu PM, ngeri jugak ah tengok kaki tak de badan mcm tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu. Siapa yang tak pernah tengok. Jumpa seluar macam ni waktu malam memang akan lari.

      Delete
  7. ya...nampak pelik dan mengujakan..

    sekali tengok agak seram kerana kaki sahaja ada dan badan pula tiada.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu. Kalau waktu malam sekali tengok seluar jeans berdiri mesti lari.

      Delete
  8. Mmm... tak pernah terlintas nak buat macam nie... maklum la, beli jeans dah beratus2... lebih baik teman trade in atau jual semula... Kalau jeans Levi's, lagi lama lagi ada value nya tersendiri...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang ni agaknya jeans murah aje kot. Yang jual bundel sehelai RM2-5 tu.

      Delete

Terima kasih komen di sini.
PS: Diharap dapat menjaga tatasusila semasa memberi komen.
**Jangan tinggalkan link atau URL diruangan komen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2017 Pokok Manggis Depan Rumah
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah| Oh Panduan