2 Cara Murah Membunuh Nyamuk Dengan Pencuci Pinggan

2016-09-09

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.
2 Cara Murah Membunuh Nyamuk Dengan Pencuci Pinggan. Saya nak berkongsi sedikit info yang saya dapat dari group WhatsApp yang saya join. Caranya tentang nak bunuh nyamuk yang semua orang risaukan sejak dua menjak ni. Jika dulu kita risau nyamuk ni boleh jadi penyebab kepada tersebarnya demam denggi. Kali ini apa yang di takuti lagi dengan penyebaran penyakit zika oleh nyamuk aedes.

Jadi saya nak cuba kongsikan 2 Cara Murah Membunuh Nyamuk Dengan Pencuci Pinggan ini. Anda boleh cuba yang mana satu, rasanya kaedahnya sama cuma bahasanya aje yang berbeza sikit.

Cara Pertama:
Cara Murah Membunuh Nyamuk Dengan Pencuci Pinggan
Cara Murah Membunuh Nyamuk Dengan Pencuci Pinggan
Cara Murah Membunuh Nyamuk Dengan Pencuci Pinggan
Jika kurang jelas anda boleh klik dan besarkan gambar tersebut. Harap anda boleh baca..

Cara Kedua:
Cara Murah Bunuh Nyamuk Menggunakan Sabun Joy
Panduan membunuh nyamuk boleh guna Sabun basuh Joy.Sabun joy akan menarik nyamuk jika campuran sabun dan  air ialah 1:1.Jika cecair terlalu pekat atau cair tidak dapat menarik nyamuk. Nyamuk akan 'minum' cecair dari pinggan atau bekas plastik dan akan mati dalam campuran sabun tersebut.

Teknik Murah Membunuh Nyamuk Dengan Sabun Joy
Teknik Murah Membunuh Nyamuk Dengan Sabun Joy
Kadangkala nyamuk yang kekenyangan darah pun akan didapati perutnya pecah. Tuangkan campuran joy dan air ke dalam bekas yang dalamnya 1 cm dan diletakkan di tempat yang gelap. Contohnya dibawah almari kasut. Pastikan tiada kucing boleh dekat dengan campuran tersebut dan terminum dari situ. Pada esok paginya bolehlah dilihat jika ada nyamuk yg mati dalam cecair joy itu. Cecair joy tu boleh diguna semula dan sekiranya cecair bertukar pekat atau menjadi kering, bolehlah ditambah sedikit air, cuma pastikan campuran sabun tadi tidaklah terlalu cair.

Jika dilihat caranya lebih kurang sama aje. Boleh cuba apa sahaja jenis sabun pencuci pinggan yang di rumah anda. Rasanya asal warna kuning aje kot.

Jadi pada musim cuti Hari Raya AidilAdha nanti mesti ramai yang berkumpul anak beranak di kampung. Jadi bolehlah digunakan mana-mana 2 cara murah bunuh nyamuk dengan pencuci pinggan ini.

Hari Raya Korban nanti bila dah ramai mesti ada yang nak masak siakap tiga rasa, ayam black pepper, paprik daging, daging masak merah, bendi goreng sedap, telur bistik, ikan keli berlada, kerabu mangga, kangkung goreng dan macam-macam lagi. Semuanya memerlukan sabun untuk dibasuh pinggan tersebut. Jadi gunakan juga sabun pencuci pinggan di ruah anda dengan sebaiknya. Jangan sampai membazir.

Bila dah cuba nanti cara ni jangan lupa kongsikan hasilnya di ruangan komen. Rasanya laku keras sekarang ni sabun pencuci pinggan berwarna kuning di kedai-kedai. Boleh cuba jika menjadi. Tak salah nak cuba, sebab sabun ni pun biasanya ada di rumah-rumah kita.
Selamat mencuba! Kongsikan tips ini dengan rakan media sosial anda juga.
p/s: Ada masa boleh buat kerja untuk menambahkan pendapatan sampingan juga.
Share

16 comments:

  1. smlm pun ada baca kt blog k yati... nnti balik kg nk try lah... lagi2 bila musim ujan mmg banyak la dia berkumpul

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pun nak cuba juga. Laku nanti pencuci ni kat kedai.

      Delete
  2. Itulah ramai yg dah whatsapp hal ini
    Bagus juga kan sebab tak payah keluar banyak modal
    Bau pun harum aje:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Modal kecik dan menjadi harapnya.

      Delete
  3. salam..
    yaya singgh sini..
    baru tahu ni..terima kasih share info =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih singgah. Boleh cuba yaya.

      Delete
  4. menarik ni...first time tahu ttg teknik ni. tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh cuba tuan Shaiful. Nak elakkan dari gangguan nyamuk.

      Delete
  5. Nak try la jgk mn tau bleh mjdi bterusan

    ReplyDelete
  6. saya ada juga terbaca pasal ni. tapi belum buat. insyaAllah nanti nak try la

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nanti boleh cuba buat juga akak. Bahaya nyamuk sekarang ni.

      Delete
  7. Hebat teknik terbaru nih, baru pertama kali dengar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh cuba cara ni untuk mengurangkan kehadiran nyamuk di rumah.

      Delete

Terima kasih komen di sini.
PS: Diharap dapat menjaga tatasusila semasa memberi komen.
**Jangan tinggalkan link atau URL diruangan komen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2017 Pokok Manggis Depan Rumah
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah| Oh Panduan