Bagaimana Cara Nak Lulus Peperiksaan Penguasa Kastam W41

2014-09-03

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.
Bagaimana cara nak lulus Peperiksaan Penguasa Kastam W41. Siti bertanya saya semasa bersembang masuk dari pejabat kelmarin. Saya pun terdiam sekejap. Nak cakap apa yea? Saya kata study la.. Tak study mana boleh lulus. Tapi kalau dia ada toyol untuk buatkan nanti masa jawap peperiksaan online tu tak apalah. Minta toyol tu jawap bagi betul semua untuk soalan Peperiksaan Online Penguasa Kastam W41.

Dia kata mana ada toyol dah sekarang. Saya pun tergelak sendiri dan cakap kat dia. Bagi saya 15 minit, nanti saya emailkan panduan macam mana nak lulus peperiksaan online Penguasa Kastam.

Dah siap godek-godek dan dapatkan link panduan tersebut. Saya bagi kat Siti. Hanya email terima kasih dan nanti aku study yang saya terima lepas Siti balas email saya.

Buat kerja macam biasa.Petang masa nak balik jumpa lagi. Dia kata terima kasih sangat bagi email tadi. Dia dah dapatkan panduan bagaimana cara nak lulus Peperiksaan Penguasa Kastam W41. Siap beli yang " Pakej Platinum ". Ala gaji dah dapat setakat harga macam tu kira masih mampu beli lagi. Untuk kebaikan juga katanya. Bijak tak aku kata dia.

Saya cakap, " sama-sama. Hang memang bijak. Balik nanti study jangan simpan panduan tu buat semak dalam komputer aje".

Bagaimana Nak Lulus Peperiksaan Online Penguasa Kastam W41?
Alhamdulillah, semoga Siti berjaya. Apa yang saya nak kongsikan disini adalah tentang " Peperiksaan Online Penguasa Kastam Gred W41 " hari sabtu ni.

Kira lepas hari raya, ini adalah peperiksaan online kedua yang di buat oleh pihak SPA. Kali ini lebih bersistemetik lagi. Calon-calon diberikan url dan password lebih awal dan diadakan sesi penerangan di setiap negeri lagi. Terima kasih SPA.

Sebenarnya mudah nak lulus ujian ini jika kena dengan caranya?

Macam kes Siti tadi, dia dah dapatkan panduan peperiksaan online kastam ini.

Berikut Adalah perincian buku panduan tersebut. Anda boleh lihat rujukannya di sini---->>  Panduan Peperiksaan Online Penguasa Kastam W41 
  • Percaya pada kami, faktor utama kegagalan calon adalah kerana tidak tahu format soalan
    • Kami bakal terangkan kepada anda format ini nanti!

  • Tahukah anda dalam setiap 'Seksyen' terdapat pecahan tambahan yang bakal merungsingkan anda? 
    • Tak perlu risau, kami akan tunjukkan kepada anda bagaimana 'pecahan dalam pecahan' tersebut!
    • 7 PECAHAN dalam seksyen A dan satu PECAHAN WAJIB yang ramai calon terlepas pandang. Kami tunjukkan kepada anda untuk memudahkan persediaan peperiksaan anda nanti?
  • 40++ TAJUK NOTA RINGKAS berkaitan Kastam Diraja Malaysia, inisiatif dan  perlaksanaan program dan kempen kesedaran anda perlu tahu sebagai senjata persediaan peperiksaan anda! 
    • Kami bantu anda menjimatkan masa mencari bahan yang TEPAT yang perlu untuk anda baca
    • Anda jimat 9 JAM dari masa anda!
  • Contoh Soalan untuk 'Seksyen A'
    • LEBIH 80 Soalan pelbagai pecahan
    • BONUS! Extra soalan berkaitan GTP! 
    • BONUS! Extra Soalan berkaitan GST!
    • BONUS! Extra soalan berkaitan JAWATAN!
    • Jawapan disediakan!
  • Contoh Soalan untuk 'Seksyen B'
    • LEBIH 60 Soalan pelbagai pecahan
    • Jawapan disediakan!
  • Contoh Soalan untuk 'Seksyen C'
    • Lebih 150 Contoh Soalan
    • Jawapan disediakan!
  • Nota KHAS berkaitan GST (HOT!)
    • Mungkin ada yang tidak tahu GST dikendalikan sepenuhnya oleh pihak KASTAM dan anda pula bakal menduduki peperiksaan jawatan  Penguasa Kastam!
      • Nota KHAS berkaitan GTP (TERBARU 2014!)
        • 2015 merupakan tahun perlaksanaan GST yang akan dikendalikan oleh pihak Kastam
        • Kemungkinan untuk soalan berkaitan GST keluar untuk sesi 6 September ini adalah sangat besar!
      • FAKTA PENTING, soalan peperiksaan memasuki perkhidmatan Awam 2013 yang lepas, isu GTP menjadi soalan dalam 'Seksyen A'? Untuk tahun ini mungkin GST menjadi pilihan soalan SPA?
        • Kami akan bekalkan kepada anda contoh soalan berkaitan Isu GTP & GST
        • Jawapan juga disediakan!
        • NOTA KHAS GTP juga disediakan!
      Semuanya terkandung dalam panduan tersebut.

      Pada saya sememangnya Panduan Peperiksaan Online Penguasa Kastam W41 ini memang kena pada masanya. Jika diikutkan hampir setiap minit ada sahaja pembelian yang di lakukan oleh calon-calon yang akan menduduki peperiksaan tersebut. Mereka yang tak beli tak tahu nanti nak jawap macam mana.

      Jelasnya...MEREKA SUDAH Terbang Jauh!
      Kira Siti beruntung sebab dah maju selangkah dengan mendapatkan panduan dan terus study. Jika nak cari maklumat satu-satu jenuh juga. Jika tak ada kerja pun boleh jadi serabut juga nak baca. Sebab tak tahu skop soalan yang akan keluar nanti. Dah dapat panduan macam ni. Alhamdulillah study jadi mudah dan boleh fokus.

      Jika anda juga salah seorang calon untuk Peperiksaan Online Penguasa Kastam W41 ini. Saya sarankan anda juga mendapatkan panduan yang berguna ini. Masih ada masa untuk anda belajar dan berhasrat untuk menjawat jawatan Penguasa Kastam W41. Anda boleh dapatkan panduan tersebut di sini --->>   Panduan Peperiksaan Online Penguasa Kastam W41 

      Selamat berusaha dan maju jaya kawan-kawan.

      Share

      6 comments:

      1. Boleh nak dapatkan juga panduan macam ni. Lengkap.. Terima kasih.

        ReplyDelete
        Replies
        1. Sama-sama. Memang berbaloi jika nak buat panduan study nanti. Semuanya diceritakan dalam panduan tersebut. Beli lah satu bro..

          Delete
      2. kene bgtau kt kwn akak nih... dia mmg tgh dh cube amik periksa tuh

        ReplyDelete
        Replies
        1. Boleh bagitahu Kak Nor. Insyallah bagus panduan ini untuk memudahkan kita faham skop nak periksa nanti. Semuanya diceritakan dalam panduan ini. Siap ada contoh soalan lagi. Ianya contoh soalan sahaja. Bukan soalan Bocor yea.hehe..

          Delete
      3. byk juga formatnya..klu dpt soalan bocor pun bgus juga..huhu
        pd mereka2lah..

        ReplyDelete
        Replies
        1. Betul tu Knor. Pekej menarik. Semoga mereka dapat jadikanya panduan. soalan BOCOR. tak ada untuk nin.

          Delete

      Terima kasih komen di sini.
      PS: Diharap dapat menjaga tatasusila semasa memberi komen.
      **Jangan tinggalkan link atau URL diruangan komen.

      Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
       
      Copyright © 2017 Pokok Manggis Depan Rumah
      Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah| Oh Panduan