Bonus Istimewa Fifefly Malaysia

2013-10-30

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera
Semalam saya dapat email berharga daripada syarikat penerbangan Malaysia Fifefly, hebat juga mula-mula terfikir bila dapat email daripada  syarikat penerbangan Malaysia Fifefly ini, sebelum ini ada la juga pernah dapat email cinta daripada seseorang. Email tersebut saya letak kat bawah ini untuk tatapan kawan-kawan.

 syarikat penerbangan Malaysia Fifefly
Tahniah Malaysia ada Firefly
-------------------------------------------------------

From: Firefly Penerbangan Malaysia <firefly@airline.com.my>

Subject: Bonus Istimewa
To:

Firefly Penerbangan Malaysia
Pusat Operasi
Tingkat Mezzanine
Lapangan Terbang Pulau Pinang
11900 Bayan Lepas
Pulau Pinang Malaysia.


The September 2013 Big Apple Program Promosi Ulang Firefly telah
dijalankan di Ibu Pejabat Asia Pacific Regional kami di sini di Pulau
Pinang, Malaysia. The September 2013 Big Apple Program Promosi Ulang
Firefly didaftarkan dan teratur selaras dengan Lembaga Permainan Asia
(AGB) dan Dunia Akta Peraturan Loteri (WLRA).

Kami sangat senang untuk secara rasmi memaklumkan kepada anda bahawa
Firefly Penerbangan Malaysia telah meluluskan alamat e-mel anda
sebagai pemenang bertuah Big Apple Program Promosi Firefly Ulang kita
untuk menerima jumlah pembayaran sebanyak $ 110,000,00 (Seratus Dan
Seribu United State Dollar) dengan Bilangan Tiket email:
BTS-01ABD-04-12-668 dan Nombor Rujukan: MY/221/10012 dalam batch B /
91.102 secara rawak menarik yang seterusnya dipilih alamat e-mel anda
kerana ini tahun September 2013 pemenang bertuah.

Maka, nasihat untuk menghubungi Firefly Pegawai Penghantaran Syarikat
Penerbangan Penjaga cek kemenangan kepada anda dengan maklumat berikut
dinyatakan di bawah:

Firefly Big Apple Ulang Penghantaran Pegawai Hubungi Maklumat:

Hubungi Nama: Felix Romeo
Alamat e-mel: fireflyclaim[at]5d6d.cn

Nama 1.Full: .......
Alamat 2.Residential: .....
3.Country: ......
4.Occupation: ......
5.Telephone: ...

Ikhlas,

Harris Yong
(Pengerusi)
Big Apple Ulang Jawatankuasa Pertubuhan Firefly
Dan bagi pihak Firefly Penerbangan Malaysia, Asia Pasifik.

------------------------------------------------

Nampak tak permainan disitu, syarikat penerbangan Malaysia Fifefly nak bagi duit $ 110,000,00 (Seratus Dan
Seribu United State Dollar). Disitu pun dah salah tulis, bukan sikit banyak tu. Tak habis nak makan setahun kalau saya guna semua itu.

Cukup la,cukup sudah..cukup sampai disini saja,daripada menangung susah,lebih baik ku tak layan saja. Sebenarnya ini email tipu, mana ada zaman gawat macam sekarang ini orang nak bagi duit mudah-mudahkan. Sebenarnya ini bukan email daripada syarikat penerbangan Malaysia Fifefly. Email ini daripada orang yang menipu orang lain dengan cara yang mudah, Harap-harap tak ada yang TERKESAN dengan email menipu macam ini.

Jadi kepada kakak,abang dan adik-adik yang dapat email macam ini abaikan sahaja, jangan kita semua tertipu dengan propaganda macam ini. Kalau rokok pun ada yang tipu dengan menjual rokok tipu , jika macam ni boleh berhenti merokok jika betul caranya, inikan pula dengan tak perlu menjual mereka nak tipu kita jugakan. Macam-macam dengan dunia sekarang ini. Ada cadangan tak jika kita dapat email macam ini, apa yang perlu kita buat?


Share

24 comments:

  1. suspen betul dengan pokok maggis ni... deme menipu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu, Kena jaga-jaga dengan email-email macam ini.

      Delete
  2. Ayat pun dah tahu tipu.....tapi kan ada juga orang yang percaya email2 camni...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena jaga-jaga dengan email menipu macam ini. agar kita tak kena tipu.

      Delete
  3. Kakcik pun ada terima emel tu...

    ReplyDelete
  4. anum pun dapat
    macam2 cara menipu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Beul tu anum, Kita kena jaga-jaga dengan penipuan sebegini kat internet atau email.

      Delete
  5. nama pun romeo.... bahasa macam direct translation je... risau juga bagi yang naïf dan 1st time dapat emel ni.. mesti dia orang rasa diawang-awangan gembira tergolek2... namun ditipu....

    ReplyDelete
  6. Membaca bahasa yg digunakan pun kita boleh agak. Susunan bahasa tidak menepati tatabahasa yg betul. Seratus sepuluh ribu pun tak tahu nak tulis. Macam-macam sekarang ni. Kakak selalu dapat hal credit card. Macam-macam cara dia nak membodohkan kita...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia nak tipu orang lain boleh kot. Tapi nak tipu kita rasanya tak boleh kan :-)

      Delete
  7. kakpb jarang buka email, bukan apa....pening kepala ni nak mendelete semua tu..
    nasiblah kalau perkara penting terlepas...huhu

    ReplyDelete
  8. salam blogging...memang suspen dan mendebarkan...admin yang kreatif..

    ReplyDelete
  9. Akak pernah terima email lebih kurang cam gitu dari AirAsia konon...jgn mudah terpedaya.

    ReplyDelete
  10. abaikan je email SPAM macam ni..nak menipu je keje nye

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pun selalu abaikan sahaja SPAM tu..

      Delete
  11. kita spam di balik...hohoh

    ReplyDelete
  12. mula2 kita tersenyum suka, lepas tu kita mencebik rasa tertipu kan...

    ReplyDelete
  13. payah jugak macam ni, kita mungkin jugak tahu benda tu tipu. tapi kalau mak ayah kita yang dapat email ni jenuh jugak woo kita nak explain. hehe.
    ada jugak taktik macam ni. tak macho langsung nak tipu orang pun

    ReplyDelete
  14. mcm2 cara orng nak menipu kita ni yer !

    ReplyDelete
  15. Senang sangat buat duit...zaman sekarang susah nak percaya kan orang...dalam berjaga2 pun ada yg terkene jgk...

    ReplyDelete
  16. Terok betul diorg nih.. Macam2 cara nak menipu duit orang... Kadang2 kesian pada mereka yang tak perasaan benda tu tipu then terus percaya

    ReplyDelete
  17. salam.. =) heee.. jemput join GA teman yea.. ada hadiah yang awesome gilerr!! heee..
    http://tengkubutang.blogspot.com/2013/11/giveaway-1-year-blog-tengkubutang.html

    ReplyDelete

Terima kasih komen di sini.
PS: Diharap dapat menjaga tatasusila semasa memberi komen.
**Jangan tinggalkan link atau URL diruangan komen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2017 Pokok Manggis Depan Rumah
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah| Oh Panduan