Blogger Terkenal BerSelfie

2014-09-09

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.
Blogger Terkenal BerSelfie. Masa mula-mula tengok gambar dia macam pernah nampak aje. Lepas tu fikir-fikir. Saudara yang mana yea? Saudara belah isteri kot. ker belah saya. Tengok lagi sekali baru perasan. Bukan lah. Ini blogger lah. Blogger yang pemess tu.

Cik Epal yang pemess.. 
Bila tengok tengok cerita dia baru tahu. Rupanya blogger Cik Epal ni jadi duta untuk satu produk yang orang perempuann selalu guna."Kotex". Tak perlu saya nak jelaskan apa benda tu. Semua kita sudah sedia maklumkan?

Hebat Cik Epal ni. Dapat jadi duta untuk produk macam ni. Barapa dia dapat untuk bayaran ni saya pun tak tahu, hanya Cik Epal yang tahu kan?

Sebenarnya ini adalah contoh kerja yang blogger boleh dapat melalui "Advertorial". Iaitu menjadi penulis atau apa sahaja tentang sesuatu produk pengiklanan. Sebelum ni memang susah blogger nak dapat "Advertorial" macam ni. Tetapi sekarang dah mudah sejak ada Advertorial.MY di wujudkan. Ramai blogger yang dah daftar dengan Advertorial.MY. Menulis review untuk produk dan kita akan diberi bayaran hasil penulis tersebut. Nak tahu lebih jelas anda boleh lihat disini-->> Advertorial.MY- daftarlah anda tak akan rugi.
Tulis Review dapat RM50-RM350..
Bagi Cik Epal ni. Beliau jadi duta Kotex dan dalam tu sekali ada peraduan  yang Kotex anjurkan. Hadiahnya cukup lumayan. RM3000 untuk seorang. Ada macam-macam hadiah lagi. Jika anda belum sertai. Anda boleh lihat cara dan langkah nak menang RM3000 ni yea---> Peraduan RM3000 bersama cik epal

Ianya lebih kepada ambil gambar selfie. Mereka ada ajar juga cara-cara yang betul untuk mendapatkan gambar selfie yang cantik dan sesuai untuk anda hantar nanti. Perinciannya anda boleh lihat sendiri di peraduan RM3000.

Selamat berusaha kepada yang nak join. Yang dah join tunggu keputusannya nanti. Mana tahu pihak kotex atau pun blogger terkenal akan hubungi anda untuk dapatkan hadiah tu nanti.

Share

28 comments:

  1. Blogger bertuah....:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yea. tapi SP pun apa kurangnya juga. :-)

      Delete
  2. Cik Epal is hired under Nuffnang... ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bila dah pemes..macam-macam hired dia :-)

      Delete
  3. bila la nk jd femesss cam ni...hehehe
    congrat cik aple

    ReplyDelete
    Replies
    1. Usaha lagi. Insyallah tak mustahil boleh dapat juga. Semua orang ada kelebihan. Cuma yang beza usaha kita.

      Delete
  4. Rezeki dia kan? :)

    ReplyDelete
  5. minat giler r ngn dia,, huhuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dia pemes muja. Hebat dalam dunia blog.

      Delete
  6. Siapa sangka kan. Tapi inilah yg dikatakan rezeki.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Kakak. Ada peraduan juga kat atas ni, Cik Epal jadi duta dia..

      Delete
  7. Assalammualaikum...

    bertuah kan... ramai orang kenal.

    mselim3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam..
      Yea betul tu Mohd.

      Delete
  8. Rezeki dia dgn usaha beliau. Kalau blog dikenali pun dah cukup buat saya... admin sorok muka bawah bantal...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu. usaha tangga kejayaankan BM. Kena rajin berusaha lagi.

      Delete
  9. rezeki beliau..
    Mmg boleh betul2 menjana wang kalau tahu cara yg betul bila ber blog ni..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu DZ. Boleh cuba berblog dengan cara yang betul. Insyallah rezeki kita pun akan mudah dengan blog.

      Delete
  10. murah rezeki cik epal..Alhamdulillah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena ushaa macam cik epal juga macam ni kan. :-)

      Delete
  11. sesunnguhnya reeki Allah itu ada di mana mana...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu Mai. Best dapat macam ni dengan hanya menulis blog. Boleh cuba juga.

      Delete
  12. sampai jadi duta... memang power

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu. Seronok jadi duta macam ni. Boleh cuba juga. Daftar dengan AdverMY ni..

      Delete
  13. mukakena comel, perangai tak mau segan2.. Boleh pergi jauh cik epal ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Blogger baru pun boleh cuba juga. Banyak tawaran Advertoril sekarang ni. Boleh cuba daftar juga Faizul.

      Delete

Terima kasih komen di sini.
PS: Diharap dapat menjaga tatasusila semasa memberi komen.
**Jangan tinggalkan link atau URL diruangan komen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2017 Pokok Manggis Depan Rumah
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah| Oh Panduan