Buffet Ramadhan Casa Ombak

2014-07-25

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.
Buffet Ramadhan Casa Ombak - Delicious meal waiting for you. Jadi do not let this search. Buffet Ramadhan Casa Ombak adalah suatu pilihan yang menarik untuk dikunjungi sempena Ramadhan pada tahun ini. Bila tiba bulan Ramadhan pastinya akan banyak hotel mahupun restoran yang akan mengadakan Buffet Ramadhan. Apa yang ingin saya kongsikan adalah tentang Buffet Ramadhan Casa Ombak yang sememangnya telah lama beroprasi dalam penyedian makanan berbuka puasa. Dengan suasana tempatnya yang ala-ala taman lagi santai. Pastinya kunjungan anda sempena bulan Ramadhan tahun ini akan meninggalkan sejarah manis sekiranya anda berkunjung ke Buffet Ramadhan Casa Ombak.
“Buffet Ramadhan Casa Ombak” - Pokok Manggis Depan Rumah
Berbuka Puasa Di Buffet Ramadhan Casa Ombak.
Pastinya kunjungan anda ke sini untuk berbuka puasa akan lebih meriah dan diingati sekiranya anda bawa bersama ibu bapa dan keluarga. Kata orang tak salah berbelanja sekali sekala untuk keluarga tercinta. Banyak sebenarnya jasa keluarga di dalam menyokong kita sehingga mencapai tahap sekarang. Pastinya kunjungan ke buffet ini akan dapat mengimbau sejarah diri anda dan keluarga. Ini kerana suasana di sini mirip kepada ala-ala garden. Pasti ingatan kepada kampung halaman akan terpahat di sini.

Buffet Ramadhan Casa Ombak
Antara keselesaan yang di sediakan di Buffet ini.
Pelbagai juadah makanan yang disediakan di Buffet Ramadhan Casa Ombak. Jika anda berkunjung ke website : www.OmbakCreatives.com dan Facebook Ombak Creative pastinya bermacam juadah yang akan mengingatkan anda kepada masakan kampung dan juga terdapat instant cook stall corner. Pihak meraka juga ada memberikan Voucher kepada pengunjung yang datang ke sini. Berkemungkinan ada hadiah misteri menanti pengunjung bertuah disebalik pemberian Voucher tersebut. Yang Voucher ini kena pergi dan tanya sendiri yea masa anda berbuka puasa di sana.

Buffet Ramadhan Casa Ombak, Buffet Ramadhan Casa Ombak Voucher,
Buffet Ramadhan Casa Ombak Voucher
Bagi memberi keselesaan berbuka puasa di Buffet Ramadhan Casa Ombak ini. Pihak mereka ada menyediakan kemudahan surau kepada palanggan yang datang berbuka puasa di sini. Tidak perlu nanti anda terpaksa berkejar-kejar untuk ke surau di sekitar kawasan tersebut bagi menunaikan ibadah solat. Kemudahan surau yag selesa ini disediakan sebaiknya kepada jemaaah wanita dan lelaki. Tak ada nanti anda terpaksa berebut-berebut siapa dulu yang nak solat. Ini kerana pihak mereka telah menyediakan ruang solat yang berasingan antara jemaah lelaki dan wanita.

Harga untuk Buffet Ramadhan Casa Ombak ini amat berpatutan. Bersesuaian dengan tema ala-ala garden dan masakkan kampung yang pelbagai di tengah-tangah Kuala Lumpur. Setiap pengunjung yang datang ke buffet ini dikenakan bayaran RM55.00 untuk dewasa dan RM 27.00 untuk kanak-kanak yang berusia lima hingga 12 tahun.

Buffet Ramadhan Casa Ombak
Harga Buffet Ramadhan Casa Ombak
Bagi anda yang ingin membuat tempahan atau pertanyaan tentang Buffet Ramadhan Casa Ombak ini. Anda boleh menghubungi pihak Casa Ombak seperti berikut:-

Call/Whatsapp : Akma Omar 013 2680001
Tel : 03 21818750 
Call/Whatsapp : 013 624 1417 
Call/Whatsapp : 012 662 1062 
Facebook page : Ombak Creative

Maklumat Ombak Creative Penganjur Buffet Ramadhan Casa Ombak.
Kata orang tak kenal maka tak cinta, dah kenal baru jatuh cinta. Sebenarnya buffet Ramadhan ini diterajui oleh Ombak Creative Solution yang merupakan Syarikt milik Bumiputera. Ombak Creative Solution telah beroprasi lebih 10 tahun dan berpengalaman menguruskan cetering, majlis perkahwinan, majlis koprat mahupun majlis persendirian. Lokasi bagi buffet  ini terletak di Casa Ombak Banglo, No. 22 Jalan Damai off Jalan Ampang KL.


Buffet Ramadhan Casa Ombak
Lokasi Buffet Ramadhan Casa Ombak
Berikut adalah beberapa acara yang telah dibuat sepanjang beroprasinya Ombak Creative di dalam perniagaan ini.

New MTV Hafiz AF7 at Casa Ombak, lokasinya di Casa Ombak Kuala Lumpur (lihat disini)

Hafiz AF7 -  Ombak Creative
Hafiz AF7 MTV "Kesimpulan" tajaan lokasi sepenuhnya oleh Ombak Creative di Casa Ombak Kuala Lumpur. 

Shooting yang dibuat di sini
Shooting MTV by KLMUC Broadcasting  untuk projek akhir pelajar.

Hafiz AF7
Enjoy MTV - Kesimpulan By Hafiz AF7 ( likat video rakaman disini)

Ombak Creative juga menyediakan pakej perkahwinan dalam taman yang boleh ditempah oleh mereka-mereka yang nak buat majlis perkahwinan berkongsepkan taman. Pekej tersebut termasuklah tempat perkahwinan, catering, meja dan kerusi, pelamin, hiasan dan dekorasi bercirikan taman, baju persandingan lelaki/perempuan serta makeup untuk pengantin. (Boleh lihat disini)

Buffet Ramadhan Casa Ombak
Ombak Creative - Pakej Perkahwinan 2014
Buffet Ramadhan Casa OmbakBuffet Ramadhan Casa Ombak


Ombak Creative juga pernah mengadakan sambutan Majlis Hari Jadi Encik Eddy yang mana turut dihadiri oleh Anak-Anak Yatim Rumah Amal Limpahan Kasih Puchong dan Maahad Tahfiz Darul Ulum Wal Isnad Klang Gate. Ianya turut dimeriahkan dengan kehadiran artis jemputan seperti Erra Fazira, Yantzen, Mel Wings, ikhmal Hafiz, bikers family dan ramai lagi artis popular. Host Richi Rachman. (boleh lihat disini)

Buffet Ramadhan Casa Ombak
Ombak Creative - Birthday Party at Casa Ombak 
Buffet Ramadhan Casa OmbakBuffet Ramadhan Casa Ombak

Pelbagai lagi kejayaan yang telah diperolehi pihak Ombak Creative di dalam industri ini. Laman web syarikat mereka juga pernah memenangi tempat ketiga di dalam Malaysia World Blogger And Social Award 2014 #MSMW2014. Satu pencapaian yang hebat untuk bersaing dengan puluhan syarikat yang sememangnya hebat-hebat di dalam menjalankan perniagaan. Tahniah untuk pasukan IT Ombak Creative. (Boleh lihat disini)

Sebenarnya banyak lagi kejayaan yang telah diperolehi oleh Ombak Creative di dalam bidang perniagaan. Baik dari segi penyediaan pakej perkahwinan, dekorasi meja dan kanopi untuk apa-apa majlis sambutan hari lahir, hantaran perkahwinan dan pelbagai lagi. Bagi melihat dengan lebih dekat lagi mutu dan kehebatan mereka dalam bidang perniagaan ini. Tahun ini wujud juga Buffet Ramadhan ini. Bagi anda yang ingin menikmati dan merasai sendiri pengalaman berharga ini. Anda bolehlah  membuat tempahan buffet yang sedang berlangsung pada bulan Ramadhan ini. Semua maklumt telah saya berikan di atas. Selamat menjamu selera di sini. Kunjungi "Buffet Ramadhan Casa Ombak" pasti akan mengamit kenangan anda berbuka puasa bagi tahun 2014 ini.

Contest Duit Raya Casa Ombak ini dianjurkan oleh AkmaOmar.com, ditaja oleh Pengurus Perkahwinan Ombak Creative, Lelaki Kacak, Roti Boom Asli, Custom Tshirt, Denaihati.com, Inspired Magazine, Profhariz.com, KitePunye.com, Zoncinta.com, Jawatan Kosong Kerajaan, Exam PTD

Share

72 comments:

  1. casa ombak... nama yang menjadi sebutan hangat. Semoga berjaya!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih. Boleh cuba datang sini jika berkesempatan yea.

      Delete
  2. Artikel yang sangat menarik. Semoga berjaya. Nampaknya persaingan semakin sengit.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baru nak mencuba arieon. Harap ada peluang juga.

      Delete
  3. insyaAllah kalau berkesempatan terjah berbuka disini.
    semoga sukses untuk kontes duit raya ni bro.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu tuan. Ada kesempatan nanti kena singgah cuba. Terima kasih.

      Delete
  4. Terima kasih sudi join..good luck semoga tersenarai sebagai pemenang :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih akak Akma Omar. Harap-harap tersenarai juga dalam senarai pemenang.

      Delete
  5. harga sangat berpatutan. ada kelapangan boleh ajak anak2 berbuka kat situ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh tu akak. Insyallah seronok nanti makan di sana. Masakan kampung dan macam-macam lagi dalam suasana tempatnya yang ala-ala garden.

      Delete
  6. Replies
    1. Terima kasih Moha. Semoga berjaya juga kepada Moha.

      Delete
  7. hebat bro ni bab2 menulis nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baru nak cuba-cuba juga. EA pun hebat juga.

      Delete
  8. Salam Ramadan... buffet Ramadhan Casa Ombak memang terbaik.Semoga berjaya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih. Selamat berjaya juga buat kamil.

      Delete
  9. ada potensi untuk menjadi pemenang..semoga berjaya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih. Harap-harap ada rezeki. Baru nak cuba-cuba. Semoga berjaya juga buat HB.

      Delete
  10. Good luck...
    masa saya duk KL dulu tak pernah pulak nak try bukak kat situ...sekarang duk jauh baru teringin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyallah nanti ada peluang datang Ampang boleh cuba berbuka di sini tuan.

      Delete
  11. Oh... N3 utk contest alkisahnya... patutlah sikit punya promo hihi..
    Selamat berjaya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Kakzakie. Masih belajar dan cuba-cuba juga ini akak. Harap-harap boleh menang duit raya.

      Delete
  12. Tempat ekslusif ni. Mesti sedap makanan yang disajikan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu. Insyallah kena cuba dan rasainya sendiri. Memang sedap. Selera kampung di tempat ala-ala garden macam tu.

      Delete
  13. ada cendol tak kat sana?

    ReplyDelete
  14. Bestnya.. Tmpt mnarik..

    ReplyDelete
  15. Bestnya.. Tmpt mnarik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boleh cuba Mimie. Memang menarik tempatnya untuk dikunjungi.

      Delete
  16. kalau tidak salah,ini seperti bazar ramadhan kan,... di indoenesia jarang yang bikin event seperti ini,sukses gan,.. semoga menang dengan kontesnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih Pak Zulham. Yea,lebih kurang macam tu. Tapi ini tempat yang menyediakan makanan untuk berbuka dan macam-macam lagi perkhidmatan yang disediakan. Antara tempat makanan yang menjadi pilihan untuk warga kota Kuala Lumpur untuk berbuka puasa. Datang ke Kuala Lumpur boleh cuba yea:)

      Delete
  17. Cantiknya tempat ni...:-)...moga berjaya ya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih. Betul tempat ini cantik untuk dikunjungi.

      Delete
  18. Contest Buffet Ramadhan Casa Ombak ni ramai yang join. persaingan sengit ni..Nway good luck to you...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih. Harap-harap boleh jadi pemenang. Terima kasih akak. Semoga berjaya juga.

      Delete
  19. Replies
    1. Terima kasih Qaseh. Semoga berjaya juga buat akak.

      Delete
  20. semoga berjaya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih, Semoga berjaya juga buat hans.

      Delete
  21. Ramai yang mempromosikan biness Ombak Creative ni. Moga2 jadi popular dan terkenal di seluruh pelusuk nusantara. Happy tengok anak-anak Malaysia berjaya dlm perniagaan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah semoga dapat melahirkan lebih ramai lagi usahawan Islam yang berjaya. Tumpang seronok juga atas kejayaan mereka ini.

      Delete
  22. Banyak juga review yang baik2 mengenai Casa Ombak nie. Bolehlah cuba kalau ada kelapangan di bulan Ramadan ini :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu. Boleh cuba berbuka di Buffet Ramadhan Casa Ombak Ezla. Ramai juga yang dah pergi sana.

      Delete
  23. Owh..ada voucher yer? Camaner nak dapatkan voucher tuh? kena pergi sendiri ker?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yea. Kena pergi dapatkan sendiri yea. Mana tahu nanti dapat hadiah misteri dari pihak penganjur.

      Delete
  24. ada hadiah misteri bro ekk.. wow.. ni rasa cam nak kena pi nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada masa boleh pergi bro arman. Macam menarik juga berbuka di sana.

      Delete
  25. Saya dok jauh nii..kami berombak kat Anjung Kola...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak apa bila datang Kuala Lumpur boleh singgah nanti.

      Delete
  26. untung siapa yang dah singgah sana...... good luck untuk contest ni yaa...

    amal singgah sini..moga tuan blog panjang umur dan dimurahkan rezekii.. aamiiin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih. semoga berjaya juga buat amal.

      Delete
  27. Ramai yang join contest Buffet Ramadhan Casa Ombak . Good luck ya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih. Semoga berjaya juga dalam contest buffet ini.

      Delete
  28. Ingatkan kat gombak nak la pegi. Nun kat ampang ye.

    ReplyDelete
  29. Good Luck Bro.. Memang Best baca ulasan bro tentang Buffet Ramadhan Casa Ombak.. Semoga ada peluang menjadi salah seorang pemenang Contest ini...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih. Semoga anuar pun berjaya juga.

      Delete
  30. Good luck for the contest....
    SELAMAT HARI RAYA...MAAF ZAHIR DAN BATIN...

    ReplyDelete
  31. sedapnya tgk mkn2 dia..thn ni xbpluang lg bka kt luar hehe

    ReplyDelete
  32. Ucap Salam Aidilfitri , mohon salah silap dimaafi,
    Terkadang kita bicara dan menitip kata, Yang terkadang mengguris rasa, Walau menyepi seketika, Ingatan itu tetap ada. Terima kasih terus menyokong KA , Selamat hari raya, maaf zahir & batin dari KA sekeluarga

    ReplyDelete
  33. pehh. .. dah naik ke 3 plak

    ReplyDelete
  34. Sejak dah xkeje..xde jmputan buka pose...hikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyallah nanti ada bila sampai masanya.

      Delete
  35. Pernak sekali kakcik pergi ke sini bersama suami, bukan untuk makan (sebab masih siang) tapi mencari tempatnya. Teringin nak berbuka kat sana, tapi masih belum berkesempatan...

    ReplyDelete
  36. aku ni memang tak dapat merasa la
    jauh sangat tu...

    ReplyDelete
  37. Salam Aidil Fitri. Maaf zahir & batin.

    ReplyDelete
  38. ada kakak pernah pergi sana pun katanya makanan sedap2

    ReplyDelete

Terima kasih komen di sini.
PS: Diharap dapat menjaga tatasusila semasa memberi komen.
**Jangan tinggalkan link atau URL diruangan komen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2017 Pokok Manggis Depan Rumah
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah| Oh Panduan