Wordless Wednesday - Adab Masuk Surau dan Masjid

2012-12-19

Assalamualikum.

Wordless Wednesday hari ini saya nak berkongsi tentang adab masuk ke Surau atau Masjid. Semoga kita dapat manjaga adab kita semasa berada di dalam surau dan masjid.

Adab Masuk Surau,
Adab Masuk Surau

Maaf belum sempat nak update Segmen bloglist Pokok Manggis Depan Rumah lagi. Insyallah saya akan update dalam masa yang terdekat ini. Terima kasih kepada yang menyertai segmen ini.


Share

20 comments:

  1. beradab sikit bila masuk Rumah Allah..rumah orang pun macam tu juga kan..

    wanita2 tu jgnlah angkat kain tinggi2 sgt..bila hujan aje tak segan2 angkat kain..berdosa ..solat kat rumah aje..kan lebih baik..perempuan sahaja ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yea kakak, kena jaga adab bila masuk surau dan masjid.

      Delete
  2. terima kasih sebab berkongsi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama-sama. berkongsi adab masuk surau.

      Delete
  3. PMDR..
    terima kasih sudi berkongsi dengan kami semua...memang patut kita menjaga adap semasa dirumah Allahkan..:)

    p/s akak tak masuk segmen tu sebab akak tak pandai nak link2 antara blog ni..kalau tak payah semua tu, mesti akak dah masuk...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. BVetul tu akak. Menjaga adab di surau dan masjid lagi-lagi kena jaga.

      Delete
  4. adab di surau banyak mengajar kita supaya berbuat baik... tapi tak semua orang mampu mengikut dan mengamalnya... terima kasih atas ingatan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama-sama. Semoga kita dapat mengamalkan adab masuk surau dan masjid dengan sebaiknya.

      Delete
  5. Nice sharing...boleh dijadikan panduan..;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih. Semoga menjadi panduan untuk menjaga adab masuk surau dan masjid.

      Delete
  6. terima kaseh atas panduan berguna ini

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama-sama. Semoga dapat beramal dangan adab masuk surau dan masjid.

      Delete
  7. no.9 tu khusus untuk lelaki sahaja. kalau perempuan, bila kita ke masjid/surau..tak boleh pakai bau2an. wallahua'lam

    ReplyDelete
  8. betul tuh... kadang tu msk surau ke masjid selamba je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu akak. kita kena jaga adab di surau. kerana surau dan masjid ni mulia di sisi Allah S.W.T.

      Delete
  9. insyallah setakat ni masih lagi mengikuti seperti adab2 di atas...

    ReplyDelete
  10. tima kasih kerana berkongsi info yng baik ni.. :)

    *sy dah click2 en.nuff yng ada.. :)

    ReplyDelete
  11. bagus dikongsi tentang adab ni..buat peringatan tuk diri ni jugak..

    ReplyDelete

Terima kasih komen di sini.
PS: Diharap dapat menjaga tatasusila semasa memberi komen.
**Jangan tinggalkan link atau URL diruangan komen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Copyright © 2017 Pokok Manggis Depan Rumah
Distributed By My Blogger Themes | Design By Herdiansyah Hamzah| Oh Panduan